Dos ferits crítics en un accident a l'atracció Tomahawk de Port Aventura en caure un arbre

El fort vent ha provocat la caiguda d'un arbre i algunes branques han impactat en els usuaris de l'atracció, segons ha informat Port Aventura

Actualitzat

Accident aquest diumenge a Port Aventura. 14 persones han hagut de ser ateses per un accident a l'atracció Tomahawk, dos d'elles en estat crític.

El fort vent que bufa aquest diumenge a la zona ha provocat la caiguda d'un arbre. Algunes de les branques "han impactat" en alguns usuaris de l'atracció, segons ha informat el parc en un comunicat:


Dels 14 atesos, cinc han estat traslladats a l'hospital, dos dels quals en estat crític, segons ha informat el SEM:


Els dos ferits crítics són a l'Hospital de Bellvitge i al Joan XXIII de Tarragona, mentre que els ferits en estat menys greu són dos a l'Hospital de Reus i un a l'Hospital Santa Tecla.

En declaracions a Catalunya Ràdio, el sotscap territorial del SEM a Tarragona, Juan Antonio Escorcia, ha precisat que hi ha dos menors entre els ferits i que els dos crítics són persones adultes. Dels nou ferits lleus, cinc han estat traslladats a un CAP de la zona.

El Sistema d'Emergències Mèdiques ha activat vuit unitats terrestres i un helicòpter medicalitzat.

 

Tomahawk, una muntanya russa infantil

Segons la web del parc, l'atracció Tomahawk, de l'àrea del Far West, és una muntanya russa infantil. L'alçada mínima per pujar-hi és de 1,05 metres.

La descripció fa una crida a "desafiar la velocitat i aguantar amb el valor i el coratge de l'oest llunyà".

L'atracció inclou, segons la descripció de la web, "divertides pujades i baixades que posaran a prova el coratge de tothom qui vulgui desafiar-la. Un recorregut veloç que s'entrellaça amb el de Stampida perquè la sensació de velocitat sigui encara més gran".

Fonts del parc han confirmat que aquest matí hi havia atraccions tancades des de primera hora pel vent. L'obertura, asseguren, es fa de forma progressiva seguint uns criteris de seguretat per decidir quines atraccions obren i quines no.

A la sortida de PortAventura, diversos usuaris han assegurat a TV3 que s'han adonat de l'accident en veure que arribava un helicòpter del SEM.

 

D'altres, n'han compartit imatges a les xarxes socials. 

 

Vent amb ratxes de fins a 71 km/h

Aquest matí, continuava actiu el pla d'emergència Ventcat per ventades fortes. Durant la primera part del dia, els vents més forts han bufat al Camp de Tarragona, amb ratxes que han pujat  entre 100 i 134 km/h, el màxim registrat a l'Hospitalet de l'Infant. El cop registrat més a prop del parc de Port Aventura ha estat de 71 km/h a l'estació de Vila-seca. Durant la tarda, el vent anirà de baixa.

ARXIVAT A:
Ventades
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut