Una nit perseguint curses il·legals: blocs de formigó, infrarojos i controls policials

Els Mossos han identificat una trentena de persones a Sant Celoni, on hi havia prevista una cursa il·legal

RedaccióActualitzat

Segon cap de setmana de controls dels Mossos d'Esquadra i les policies locals per evitar curses il·legals de cotxes als polígons industrials del Vallès, que s'han convertit en habituals aquests últims mesos.

Aquesta nit de dissabte a diumenge, un dispositiu de Mossos per evitar la cursa prevista a Sant Celoni ha acabat amb 30 persones identificades, 20 vehicles controlats i set denúncies de trànsit.

Concretament, de les set denúncies, tres han estat per infraccions als cotxes tunejats, tres més per falta d'ITV als vehicles i una última denúncia penal per alcoholèmia positiva, segons han detallat els Mossos.

Es tracta d'un dels freqüents controls que la policia catalana, amb l'ajuda de policies locals, duu a terme per evitar concentracions clandestines de vehicles i curses il·legals. Els dispositius també compten amb imatges aèries d'infrarojos, com la que han fet pública a través de Twitter.


Polígons del Vallès Oriental

Les darreres setmanes la gran majoria de curses es concentren en polígons del Vallès Oriental, en poblacions com Llinars, les Franqueses i Montornès. Són trobades clandestines, que s'organitzen per xarxes socials.

El primer obstacle per a l'operatiu policial conjunt és detectar la convocatòria: tan sols a Montornès, per exemple, hi ha set polígons industrials. Durant les curses, els vehicles passen a gran velocitat i posen en risc les persones que hi participen, i moltes vegades destrossen el mobiliari urbà.

És per això que, en alguns casos, els ajuntaments hi col·loquen blocs de formigó que intenten evitar l'accés dels vehicles en aquests espais. Es posen a la nit i es treuen al matí. Un dels punts que s'han tancat durant la nit és "la corba", a la Garriga, on fa quinze dies s'hi van concentrar més de 500 cotxes.

També han estat alerta els agents de la policia local de Canovelles, que han posat un control a l'única entrada del polígon Can Castells, advertint els conductors que o anaven a treballar o havien de fer mitja volta.

Ara fa una setmana, en una d'aquestes "quedades", la policia va identificar 200 vehicles i va sancionar 40 conductors, a més de posar denúncies per tinença de drogues i armes.

 

ARXIVAT A:
Policial
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut