Un model d'Alexa exposat en un centre d'Amazon als EUA
Glasgow

Una nena de 6 anys salva la vida de la seva mare gràcies a un assistent virtual

L'Emma, la mare, patia problemes de cor i li havia ensenyat a demanar ajuda amb l'assistent si es desmaiava o se sentia malament

RedaccióActualitzat

"Alexa, truca a ajuda." Aquestes paraules van aconseguir que la Darcey, una nena de 6 anys, salvés la vida de la seva mare.

L'Emma, la mare de la Darcey, tenia 15 anys quan li van diagnosticar miocardiopatia hipertròfica, una malaltia cardíaca que provoca un engrossiment anormal del múscul cardíac.

Des que la Darcey era petita es va encarregar de fer-li saber que la seva mare tenia "un cor adolorit" i que havia de demanar ajuda a l'assistent virtual si li passava alguna cosa dolenta, segons ha explicat l'Emma a la BBC.

"Vaig configurar l'Alexa perquè si em desmaiava o em sentia malament, només havia de dir: 'Alexa, truca a ajuda', i això trucaria a la meva mare que viu a la cantonada."

Amb aquest mètode, la nena de sis anys ha aconseguit donar l'alarma en dues ocasions i, fins i tot, ha aconseguit trucar a una ambulància tota sola en alguna ocasió.

La seva mare està molt orgullosa d'ella i reconeix que "és una petita superestrella".

Un desfibril·lador i un trasplantament urgent

L'Emma ha explicat al programa de ràdio "Good morning Scotland", de BBC Radio Scotland, el seu problema de salut. Una malaltia que es resumeix com si "cada batec que fa el cor xoqués contra una paret de maó i s'anés fent malbé".

Quan li van diagnosticar per primera vegada, li van implantar un desfibril·lador intern dins del pit, que l'any passat es va "disparar" tres vegades.

Tot i que gestionava aquesta malaltia amb alguns medicaments, els metges li van dir en una revisió rutinària que havia empitjorat molt i que necessitava un trasplantament de cor urgent per salvar-li la vida.

D'aquesta manera, va haver de necessitar una bomba de globus aòrtic que li permetia mantenir el cor bategant mentre esperava el trasplantament.

10 dies després, va rebre una trucada: li havien aconseguit un donant.

Des del trasplantament que li van fer l'abril del 2022, l'Emma reconeix que la seva vida va canviar: "Des del meu trasplantament, ara tinc una vida totalment nova. Ara puc caminar a l'escola i recollir la Darcey i tornar a caminar, coses senzilles que abans no podia fer. Ara puc ser una mare."

Ara, l'Emma està "eternament agraïda" al seu donant i a la seva família per tot el que han fet per ella.

ARXIVAT A:
SalutEscòcia
Anar al contingut