Una família de Ger s'endú el segon premi un any després de l'ictus d'un fill

45 sèries del segon premi de la loteria de Nadal s'han venut en una administració de Puigcerdà, que també havia venut dècims al poble de Ger

Redacció/ACNActualitzat

Al centre de Ger, a la Cerdanya, no han parat d'obrir cava en tot el matí. Un bon pessic del segon premi de la loteria de Nadal, el 04074, s'ha venut a Puigcerdà i, com que va ser un dels primers números que van posar a la venda a l'administració afortunada --va ser a l'agost--, s'ha repartit més enllà de la capital de la comarca.

En aquest poble de 500 habitants han celebrat la fortuna davant l'única botiga de comestibles que hi ha, on van comprar els dècims. La seva copropietària, Míriam Bort, va comprar aquest número per vendre'l als clients, però sobretot per a l'escola bressol de Ger, que cada any juguen a un número diferent.

El cava no ha faltat en les celebracions a Ger (ACN/Albert Lijarcio)

I tot i que avui, primer dia de vacances escolars, estava tancada, molts pares s'anaven atansant fins a Cal Reus per celebrar que tenien un dècim. "L'Inet ha vingut amb un pa sota el braç", explica Carlos Grau mentre porta en braços la seva filla. "Aquest matí estàvem donant menjar a les gallines, ens han trucat i no ens ho crèiem", afegeix.

"Per sort, el tenim amb nosaltres"

El número ha estat molt repartit, ja que dotze sèries es jugaven entre treballadors i famílies de la llar d'infants. La Míriam no pot quantificar a quantes persones ha arribat, però ha dit que li ha fet "molta il·lusió" i que estan "molt contents d'haver repartit tants diners".

Entre aquestes persones hi ha la família Gil. El seu fill Isaac fa just un any va tenir un ictus que l'ha tingut ingressat vuit mesos a Barcelona, entre l'Hospital Vall d'Hebron i l'Institut Guttmann. I aquest dijous, que justament era l'aniversari de la Maria, la mare, els ha tocat la loteria.

"Per sort, el tenim amb nosaltres. S'èstà recuperant. I avui ha arribat la sort en aquest poble", explica. Per l'àvia, la loteria els va tocar a l'estiu, quan l'Issac va poder tornar al poble.

Dues veïnes de Ger s'abracen
Moltes veïnes i veïns de Ger han sortit a celebrar el premi al carrer (ACN/Albert Lijarcio)

Una altra de les guanyadores ha estat Raquel Garcia, que treballa a l'Ajuntament de Ger i que ha dit que estan "molt feliços" amb el premi, que en el seu cas comparteix amb altres companys del consistori. A més, ha detallat que estava atenent una persona a les dependències municipals quan ha rebut la notícia i que, poc després, "tothom ha començat a enviar missatges".

Amb sorpresa també ha rebut la notícia la Marta Carbonell, que viu al poble del costat de Ger i que té molts vincles amb aquest municipi de la Cerdanya. "Són d'aquelles coses que no passen fins que et passen", ha explicat. A més, ha volgut donar l'enhorabona a tots els afortunats i ha desitjat que "tothom ho pugui gaudir".

 

ARXIVAT A:
Loteria
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut