L'administració que ha venut les cinc sèries a Barberà del Vallès és la número 2 (ACN/Albert Segura)

Catalunya s'endú 156 milions de la loteria de Nadal amb part de la grossa i del segon premi

El primer premi s'ha venut a Barcelona, Barberà del Vallès, Platja d'Aro, l'Hospitalet de Llobregat, Sant Vicenç de Castellet i Rubí; i el segon, el 04074, a Olot i a Puigcerdà

Actualitzat

Catalunya s'ha endut 156 milions d'euros amb els premis més imporants de la loteria de Nadal d'enguany. 23,6 d'aquests milions, amb la Grossa de Nadal ha esquitxat diverses poblacions catalanes. Ha sortit quan passaven uns minuts de les 11 del migdia i ha estat per al número 05490. 

S'ha venut a Barberà del Vallès --amb cinc sèries--, Barcelona --tres dècims--, Platja d'Aro, al Baix Empordà --tres dècims--, l'Hospitalet de Llobregat --un dècim--, Rubí, al Vallès Occidental --un dècim--i Sant Vicenç de Castellet, al Bages --un dècim més--. Són quatre milions d'euros per sèrie (400.000 euros per dècim).

En el cas de la capital catalana, la grossa s'ha venut a una administració del Passeig de la Zona Franca. El seu propietari, Xavier Cañas, ho ha celebrat, lluint orgullós el número premiat. Creu que els dècims s'hauran venut a "gent del barri, de les oficines o que estan de pas". "Esperem que siguin del barri. És un moment molt dur i la gent ho està passant malament", ha afirmat.

El propietari de l'administració de la Zona Franca de Barcelona, feliç per haver venut el primer premi (ACN/Laura Fíguls)

La majoria ha anat a parar a Galícia, amb 45 sèries venudes a la Corunya i a Lugo. 41 més, a Moreda d'Aller, a Astúries. I, com a anècdota, una de les premiades ho ha sabut des de les butaques del Teatro Real de Madrid, perquè justament ha estat una de les persones que ha seguit el sorteig en directe des d'allà.

Una dona celebra al públic del Teatro Real que ha guanyat la grossa de Nadal (EFE/ Javier Lizón)

El segon premi, amb 125.000 euros per dècim, ha estat el més generós amb Catalunya, repartint un total de 112,5 milions d'euros

S'ha cantat quan passaven 26 minuts de les 10 del matí. Ha estat per al número 04074. I s'ha venut, en part, a Catalunya: 45 sèries a Olot i 45 més a Puigcerdà. Això vol dir que s'han repartit 56.250.000 euros a cada població.

El matrimoni propietari de l'administració de la capital de La Garrotxa on s'ha venut el premi ho ha celebrat amb cava. Es dona el cas que un dels dècim l'havien adquirit dos ciutadans gambians, un dels quals va arribar a l'estat en pastera el 2017. El seu company, fa trenta anys que viu a Catalunya.

L'alegria dels propietaris de l'administració número 1 d'Olot, que ha venut dècims del segon premi (EFE/Siu Wu)

En el cas de la capital de La Cerdanya, tots els dècims s'han venut per finestreta --12 de les sèries, a una llar d'infants-- i els milions han esquitxat municipis d'arreu de la comarca, com Ger. Alguns afortunats s'han reunit per celebrar-ho amb cava davant la botiga de queviures on l'havien comprat.

Un grup de veïns de Ger celebrant que els ha tocat el segon premi davant el queviures on l'han adquirit (Albert Lijarcio)

El tercer premi, de mig milió d'euros per sèrie (50.000 per dècim) ha estat per al 45250. S'ha venut íntegrament a Madrid.

Un dels dos quarts premis és per al número 54289, que s'ha venut íntegrament a Calataiud. És de 200.000 euros per sèrie (20.000 per dècim). Com el segon quart premi, que ha anat a parar al número 25269. En aquest cas, s'ha venut en part a Catalunya: a Esplugues de Llobregat, a l'Hospitalet de Llobregat, i a Barcelona.
 

Quatre cinquens, venuts a Catalunya

Hi ha vuit cinquens premis, de 60.000 euros per sèrie (6.000 per dècim) cadascun. El primer que ha sortit ha estat per al número 62391. Un altre cinquè premi és per al número 43696; un altre per al 88509, que s'ha venut en part a Montgat i a Barcelona; i un altre per al 38454, del qual se n'ha venut una part a Tarragona. 

També estan premiats amb un cinquè premi el número 24492, el 79138, el 87092, venut en una administració de Barcelona; i el 36142, venut en tres administracions de la capital catalana i en una de Sort.

El sorteig de la Loteria de Nadal reparteix 2.520 milions en premis, 112 milions més que l'any passat. També s'ha incrementat el nombre de sèries, que passen de les 172 d'anys anteriors a 180. En total, 1.807 premis.

Els dos nens de Sant Ildefons que han cantat el primer premi de la Loteria de Nadal 2022
La grossa ha sortit minuts després de les 11 del migdia (EFE/Javier Lizón)

Com es poden cobrar els premis?

Els premis inferiors a 2.000 euros es poden cobrar només als punts de venda de Loteries a partir de la tarda del mateix dia 22, o bé en metàl·lic o bé per Bizum.

Si l'import és igual o superior a 2.000 euros, es cobrarà als bancs autoritzats. Si els dècims es van comprar al canal en línia de Loteries, s'abonaran per transferència bancària al compte que el jugador indiqui després del sorteig. Si són inferiors, es pagaran directament al compte de joc.

Tots els premis es podran cobrar fins al 22 de març del 2023, perquè caduquen tres mesos després del sorteig.

Per cobrar, és imprescindible presentar el dècim o el resguard del número afortunat. Queden lliures d'impostos els primers 40.000 euros del premi obtingut. A partir d'aquí, Hisenda es queda el 20% del premi.

ARXIVAT A:
Loteria
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut