Minut de silenci a Pizarra, aqust diumenge, de rebuig al crim masclista

Una dona mor assassinada en un cas de violència masclista a Màlaga

L'home, exparella de la víctima, l'hauria matat aquesta matinada de diumenge en ple carrer a la localitat de Pizarra i després s'hauria suïcidat

RedaccióActualitzat

Una dona ha estat assassinada aquesta matinada de diumenge presumptament a mans de la seva exparella a Pizarra, a Màlaga, en un cas que la Guàrdia Civil investiga com a crim masclista.

L'home, després de matar l'exparella en ple carrer, s'hauria suïcidat amb la mateixa arma de foc, segons ha informat la Guàrdia Civil.

L'Ajuntament de Pizarra ha condemnat els fets i ha declarat tres dies de dol. També s'ha celebrat un minut de silenci de rebuig al crim masclista.


Si es confirma, aquesta seria la sisena víctima mortal de violència masclista a Espanya aquest any i la número 1.246 des del 2003, quan van començar els registres, segons dades de la Delegació del Govern contra la Violència de Gènere.


On es pot demanar ajuda

Per demanar ajuda en cas de violència masclista, hi ha el telèfon 900 900 120, específic d'atenció i informació. Funciona les 24 hores cada dia de l'any, atén consultes i urgències, és gratuït, no queda registrat al mòbil i és confidencial. En cas d'emergència davant d'una agressió, també es pot trucar al 112.

També funciona el número de WhatsApp 601 001 122, que ofereix informació i assessorament a les dones que són víctimes de violència masclista.

Si es vol denunciar un cas, es pot anar a la policia o directament als jutjats especialitzats en violència de gènere, on les dones tenen el dret de ser assistides per un advocat d'ofici independentment de la seva situació econòmica.

 

ARXIVAT A:
Violència masclistaGuàrdia Civil
Anar al contingut