Detingut després d'entregar-se el presumpte autor de l'assassinat (EFE/Policia Nacional)

Una dona de 35 anys, assassinada per la parella a Madrid

L'agressor d'aquest nou cas de violència masclista ha estat detingut després d'entregar-se a la Policia Nacional

Un nou crim masclista acaba amb la vida d'una dona de 35 anys aquest diumenge al districte de Villaverde de Madrid. Un home de 30 anys, parella de la víctima, ha estat detingut després d'entregar-se a la policia el mateix diumenge al vespre.

Amb aquesta mort, són 49 les dones mortes a mans de la parella o exparella aquest any a l'estat espanyol, segon les dades del Ministeri d'Igualtat.

La Policia Nacional que investiga el cas no sap si havien reprès la relació o si mai no l'havien deixada, ja que a l'abril consta una intervenció policial arran d'una discussió entre tots dos. Segons les mateixes fonts, el detingut té antecedents policials, però cap per maltractament.

El servei d'Emergències de Madrid va rebre un avís cap a les 4 de la matinada d'una dona ferida al replà de l'escala on presumptament convivien l'agressor i la seva víctima, al districte de Villaverde-Usera. Malgrat les maniobres de reanimació, la víctima va morir a causa de les greus ferides

On demanar ajuda en cas de violència masclista

Les dones que estan patint violència per part de la seva parella o exparella tenen diversos recursos per demanar ajuda.

Hi ha el telèfon específic d'atenció i informació: 900 900 120. Funciona les 24 hores del dia tots els dies de l'any, atén consultes i urgències; és gratuït; no queda registrat al mòbil i és confidencial.

En cas d'emergència davant d'una agressió també es pot trucar al 112.

Des de l'abril de 2021 també funciona el WhatsApp 601 00 11 22 per oferir informació i assessorament a les dones que són víctimes de violència masclista.

Si es vol denunciar es pot anar als Mossos d'Esquadra o directament als jutjats especialitzats en violència de gènere, on les dones tenen el dret de ser assistides per un advocat d'ofici independentment de la seva situació econòmica.

A Barcelona, la Guàrdia Urbana també pot recollir denúncies de violència masclista a les comissaries de la Rambla i Nou Barris. 

També es pot recórrer als diversos serveis públics d'informació i atenció:

Oficines d'informació de l'Institut Català de les Dones (ICD)

Serveis d'Informació i Atenció a les Dones (SIAD) i Serveis d'Intervenció Especialitzada (SIE)

ARXIVAT A:
Violència masclistaMasclisme Policia NacionalComunitat de Madrid
Anar al contingut