Turistes amb maletes a la sortida de l'aeroport del Prat
Turistes amb maletes a la sortida de l'aeroport del Prat

Una avaria informàtica de dues hores provoca retards i cancel·lacions de vols al Prat

L'aeoroport del Prat recupera gradualment la normalitat després d'una avaria informàtica

RedaccióActualitzat

Nit llarga i de molta activitat a l'aeroport de Barcelona. Un problema informàtic ha afectat la navegació aèria aquest divendres i ha provocat retards i cancel·lacions que s'han arrossegat tota la jornada i la nit.

El Prat va poder solucionar l'avaria en un parell d'hores, però els problemes han continuat per la dificultat d'ajustar els horaris. Aquesta matinada encara arribaven vols que han acumulat hores de retard.

El problema informàtic va afectar divendres una cinquantena de vols, que es van endarrerir, i això ha provocat aquests llargs retards que s'han anat acumulant fins a la matinada.

El sistema que ha caigut facilita la feina als controladors perquè els permet identificar els avions i la ruta que fan, i associar la informació del radar amb la dels plans de vol.
 

Què va passar?

Cap a la una del migdia de divendres, l'aeroport va detectar una avaria al sistema informàtic de plans de vol, segons ha informat Enaire, el gestor de la navegació aèria a l'Estat.

Una fallada "parcial" en aquest sistema afectava Catalunya, les Balears i el País Valencià.


Cap a les dues del migdia Enaire explicava que la recuperació del sistema informàtic permetia augmentar el volum d'operacions gestionades. Alhora indicava que durant l'entrebanc no s'havien deixat de gestionar els vols i els enlairaments. Una mica més tard ja anunciava la resolució de la incidència i la recuperació gradual de la normalitat en els vols.

ARXIVAT A:
Aeroport del Prat
Anar al contingut