Bangkok

Una altra explosió a Bangkok mentre la policia busca el sospitós de l'atemptat

Les càmeres de seguretat van captar un jove de cabells llargs, ulleres, samarreta groga i que carregava una motxilla quan sortia del popular santuari hinduista

Actualitzat

La ciutat de Bangkok ha registrat aquest dimarts un altre atac amb explosius que ha resultat fallit. Una bomba de fabricació casolana, molt similar a la de dilluns, ha explotat en un embarcador de la capital de Tailàndia, en aquest cas sense causar víctimes. Un portaveu policial ha assenyalat que l'artefacte s'ha llançat des del pont de Sathorn i, després de colpejar un pilar, ha caigut en un canal i ha provocat una enorme columna d'aigua quan ha esclatat.

L'incident s'ha produït al pont de Taksin sobre el riu Chao Praya, que travessa la ciutat. El diari "Thairath" ha recollit un vídeo, que mostra els efectes de l'explosió.

Les autoritats tailandeses segueixen la pista d'una persona com el possible autor de la matança terrorista que va matar una vintena de persones aquest dilluns a Bangkok.

Cabell llarg, ulleres i una motxilla

Les càmeres de seguretat van captar un jove de cabells llargs, ulleres, samarreta groga i que carregava una motxilla quan sortia del popular santuari hinduista, poc abans que esclatessin dos artefactes a la cruïlla de Ratchaprasong, on hi ha un temple hinduista i diversos hotels de luxe i complexos comercials. Es veu com el sospitós, jove i amb aspecte asiàtic, s'allunya del lloc amb pas calmat i mirant la pantalla d'un mòbil.

Fonts de seguretat, citades per la televisió estatal tailandesa, no descarten que la massacre sigui "una venjança per una recent operació de les autoritats", en referència a l'enviament forçós d'un centenar de musulmans uigurs a la Xina, el mes passat.

Advertències de viatge de 23 països

Vint-i-tres països han emès advertències per als seus ciutadans que viatgen a Tailàndia arran de l'atac a Bangkok. La majoria d'aquests països, entre els quals hi ha França, el Japó, Suïssa o els Estats Units, insten els viatgers a extremar la precaució durant la seva estada a Tailàndia. Només Hong Kong demana als seus ciutadans que evitin els viatges a Tailàndia que no siguin essencials.

En les hores posteriors a l'atac, hotels, agències de turisme i aerolínies han registrat un nombre de cancel·lacions superior a l'habitual en les reserves.

Dues persones de nacionalitat xinesa i una altra de nacionalitat filipina són les tres víctimes mortals estrangeres que figuren en la llista provisional de persones que van perdre la vida en l'atac de dilluns.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut