Una agenda densa i menyspreu pel coronavirus: la setmana del positiu de Trump
Donald Trump i la seva consellera Hope Hicks, el març del 2018 a la Casa Blanca (Reuters)

La setmana del positiu de Trump: una agenda densa i menyspreu pel coronavirus

"El final de la pandèmia és a tocar": va dir el president dels EUA i aspirant a la reelecció dos dies abans de topar amb la Covid

Josep Maria Camps ColletActualitzat

"Porto màscareta quan cal però no com ell, que sempre la porta. Encara que sigui a 80 metres, arriba amb la màscara més gran que he vist mai."

Són paraules del republicà Donald Trump burlant-se del seu rival demòcrata, Joe Biden, durant el primer debat electoral d'aquest dimarts.

Trump ha estat agressiu i Biden no ha brillat amb les contínues Interrupcions del president (Reuters)

 

El final de la pandèmia, a tocar

El dia següent el president dels Estats Units, aspirant a repetir mandat, va tornar a menysprear l'amenaça del coronavirus amb el seu habitual triomfalisme temerari:

"Només vull dir que el final de la pandèmia és a tocar i que l'any que ve serà un dels millors de la història."

El dijous, quan era de camí a una trobada amb 200 donants de la seva campanya, Trump va saber que la seva col·laboradora Hope Hicks havia donat positiu.

Malgrat això, no va desconvocar l'acte, a New Jersey, va mantenir l'agenda i es va limitar a fer tornar les dues persones més pròximes a Hicks.

Hope Hicks, a l'esquerra, i el gendre de Trump, Jared Kushner, al centre, aquest dimecres a Washington (Reuters)


Només 2 tuits en 24 hores

Però aquest divendres, després d'anunciar que està infectat pel coronavirus, ha suspès tots els actes de campanya de la seva agenda atapeïda.

La seva hiperactivitat a Twitter també s'ha tallat en sec: des que va anunciar que estava infectat, només ha fet 2 tuits: un amb un breu vídeocomunicat, i un altre també molt breu:

"Estic bé, crec! Gràcies a tots. Us estimo!"


 

Donald Trump i la seva candidata al Tribunal Suprem, Amy Coney Barrett, el 26 de setembre a la Casa Blanca (Reuters)

Fa una setmana, a la Casa Blanca

No se sap en quin moment ha entrat el coronavirus a l'entorn del president. Una hipòtesi és que va ser fa una setmana a la Casa Blanca.

Hauria estat durant l'acte de nominació de la jutgessa que Trump vol al Tribunal Suprem, la conservadora Amy Coney Barrett, en substitució de la difunta Ruth Bader Ginsburg.

 

 

Moment de l'acte de nominació d'Amy Coney Barrett, el 23 de setembre a la Casa Blanca (Reuters)

Durant l'acte, pràcticament ningú va fer servir mascareta i, de moment, ja hi ha 7 persones que hi van assistir que han donat positiu per coronavirus:


Trump i Amy Coney Barrett davant el públic de l'acte, tots sense mascareta, el 23 de setembre (Reuters)

Un aparell poc fiable

Per evitar contagiar-se de coronavirus sense fer servir mascareta, Trump i el seu entorn han fet fer des de fa mesos tests ràpids sistemàtics a tothom que entra a la Casa Blanca.

Però, segons alguns mitjans, com el diari The New York Times, l'aparell que fan servir no és gaire fiable, i s'equivoca en bona part dels casos:


 

Qui és Hope Hicks?

La consellera de Trump Hope Hicks, aquest dimecres a Washington (Reuters)
 

La persona que es creu que ha contagiat Trump, Hope Hicks, és una col·laboradora molt estreta seva des de fa força anys, malgrat la seva joventut.

Hicks, que farà 32 anys aquest octubre, és exmodel i experta en relacions públiques i va començar a treballar per a la família Trump el 2012.

Tres anys després, Donald Trump la va escollir com a responsable per gestionar les relacions amb la premsa per a la seva campanya presidencial.

Va ajudar-lo a guanyar les eleccions, i Trump la va premiar creant per a ella el càrrec de directora de Comunicacions Estratègiques de la Casa Blanca.

Plega després d'admetre que va mentir, però torna

Durant el 2017 va assumir el càrrec, ja existent, de directora de Comunicacions, però va plegar el febrer del 2018 després d'admetre davant del Congrés que havia mentit per Trump.

Hope Hicks entrant al Congrés dels Estats Units per declarar, el febrer del 2018 (Reuters)

Va ser davant del comitè d'intel·ligència, en una declaració de 9 hores a porta tancada durant la qual es va negar a respondre preguntes sobre la seva feina a la Casa Blanca.

El febrer d'aquest any va tornar-hi com a consellera de Trump i assistent del seu gendre, Jared Kushner, feina que ha mantingut fins ara i que s'ha intensificat per la nova campanya.

 

Donald Trump i Hope Hicks, el març del 2018 a la Casa Blanca (Reuters)

 

 

ARXIVAT A:
Trump Estats UnitsCoronavirus
Anar al contingut