El tren, que transportava grava, anava des de Jammu cap al Panjab (AFP vídeo)

Un tren de mercaderies amb 53 vagons recorre 70 km sense conductor a l'Índia

S'estan investigant les causes de l'incident, que no ha provocat ferits

Un tren de mercaderies indi ha recorregut 70 quilòmetres sense conductor. L'incident, que no ha provocat ferits, va passar aquest diumenge quan en el canvi de tripulació el tren va començar a baixar per un pendent a les vies, després que el conductor i el seu ajudant sortissin del vagó principal.

El tren, de 53 vagons i que transportava grava, feia el recorregut entre el nord de Jammu i Caixmir fins al Panjab. Quan era a Kathua va començar a circular tot sol, agafant una velocitat de gairebé 100 km/h. En rebre l'alerta de l'incident, els funcionaris van tancar els passos ferroviaris per tal d'evitar accidents.

El tren va recórrer fins a cinc estacions abans de poder ser controlat mitjançant la col·locació de blocs de fusta a les vies. Això en va anar reduint la velocitat fins que, finalment, el van poder aturar per complet.


Indian Railways ja ha obert una investigació per aclarir els fets i evitar que es repeteixin aquest tipus d'incidents.

L'Índia, que ha registrat nombrosos accidents de tren en els últims anys, està invertint grans sumes de diners per actualitzar la xarxa amb estacions més modernes i sistemes de senyalització electrònica.

 

ARXIVAT A:
MobilitatL'Índia
Anar al contingut