Una imatge de les xarxes socials en què es poden veure persones que treballen en el rescat

Gairebé 300 morts i 850 ferits en un accident de tres trens a l'Índia

Segons les primeres informacions, un tren de passatgers ha descarrilat i un altre hi ha xocat

RedaccióActualitzat

Dia oficial de dol a l'Índia. Gairebé 300 persones han mort i 850 més han resultat ferides, moltes en estat greu, en un accident ferroviari a l'est del país aquest dissabte. En el sinistre s'hi han vist implicats dos trens de passatgers i un de mercaderies.

Tot i que les informacions sobre la causa de l'accident són contradictòries, un tren exprés de passatgers hauria descarrilat i un altre tren de passatgers hi hauria xocat. De totes maneres, les autoritats ferroviàries no ho han confirmat i han obert una investigació per esbrinar els fets.

Equips de rescat retiren els cadàvers; fins ara es comptabilitzen gairebé 300 morts (Reuters)

La catàstrofe ha passat a prop de l'estació de Bahanaga, a l'estat d'Odisha. Els equips de rescat treballen per mirar de trobar supervivents entre la ferralla.


Tres trens implicats

L'accident va passar cap a un quart i cinc de vuit del vespre de dissabte, hora local.

Segons un comunicat del Ministeri de Ferrocarrils, l'accident va passar quan un tren de passatgers que cobria el trajecte entre les ciutats de Shalimar, a Calcuta, i Madràs, a l'estat del sud de Tamil Nadu, va descarrilar. Un tren altre tren que anava de Yeswanthpur, a Bangalore, fins a Howrah, a Calcuta, hi va topar.

En el xoc també hi va estar involucrat un tren de mercaderies, segons ha informat el secretari general d'Odisha, Pradeep Kumar, a la televisió índia NDTV.

Les imatges de l'accident mostren una quinzena de vagons bolcats sobre les vies.

Aquest és el pitjor accident de trens a l'Índia des del 2016 (Reuters)

El pitjor accident en 7 anys

Aquest és el pitjor accident ferroviari a l'Índia des del 2016, quan el descarrilament d'un tren al nord del país va causar 138 morts i 200 ferits.

Els accidents de tren són comuns a l'Índia. Segons l'últim informe de l'Oficina Nacional de Registre de Crims (NCRB) de l'Índia, el 2020 hi va haver 13.018 accidents, en què van morir 11.986 persones i 11.127 més van resultar ferides.

L'accident ferroviari més mortífer de l'Índia va passar l'any 1981, quan un tren va caure daltabaix d'un pont i es va precipitar en un riu a l'estat de Bihar. Hi van morir unes 800 persones.

La xarxa ferroviària índia és, amb 68.000 quilòmetres de recorregut, la quarta per longitud del món, darrere de les dels Estats Units, Rússia i la Xina, compta amb uns 21.650 trens i 7.349 estacions a tot el país, i transporta diàriament uns 23 milions de passatgers.

Un dels tres trens implicats en l'accident era un comboi de passatgers
Un dels tres trens implicats en l'accident era un comboi de passatgers (ANI/Reuters TV)

Cancel·lacions i compensacions

El Ministeri de Ferrocarrils ha cancel·lat més d'una desena de trens que cobrien el tram accidentat i n'ha desviat la ruta.

El ministre Ashwini Vaishnaw ha anunciat una compensació de més d'11.000 euros per als familiars dels morts, uns 2.200 per als ferits greus i uns 550 per als que tinguin ferides lleus.

 

ARXIVAT A:
L'Índia
Anar al contingut