El tiktoker Naim Darrechi durant l'entrevista en què admet l'engany a les noies
El tiktoker Naim Darrechi durant l'entrevista en què admet l'engany a les noies

Un tiktoker es vanta de mentir per no usar preservatiu i Igualtat l'acusa d'agressió sexual

La ministra Montero demana a la Fiscalia que investigui les declaracions del jove mallorquí Naim Darrechi, l'usuari de TikTok amb més seguidors d'Espanya

Begoña Grigelmo/Bernat Rexach/Irene Vaqué ReigActualitzat

El Ministeri d'Igualtat ha demanat a la Fiscalia que investigui el tiktoker Naim Darrechi per haver dit que enganya les seves parelles sexuals i els diu que és estèril per poder tenir sexe sense condó. També ha anunciat que es querella contra ell el govern balear, per "possible abús sexual" i incitació a la violència contra les dones.  

El jove mallorquí de 19 anys és l'usuari espanyol de TikTok amb més seguidors, més de 26 milions. També té comptes a Instagram i a YouTube, des d'on el seu missatge arriba a milions de joves.

En una entrevista amb el youtuber Mostopapi, Naim Darrechi admet que fa anys dona un missatge enganyós a les noies: "No puc, em costa molt amb condó. Llavors, no el faig servir mai. Fins que un dia vaig dir: 'Tio, és estrany que no n'hagi deixat cap d'embarassada tants anys així, o sigui que començaré a acabar sempre a dins'. I mai ha passat res, estic començant a pensar que tinc un problema", afirma, obviant que el preservatiu també serveix per evitar malalties de tranmissió sexual.

Quan l'entrevistador li demana si elles no li diuen res, respon que "sí, però els dic que soc estèril":

"Els dic que estiguin tranquil·les, que soc estèril. És veritat! (rient). Els dic: 'Tu tranquil·la, que jo m'he operat per no tenir fills'."


Petició d'Igualtat a la Fiscalia

En una carta, la ministra Irene Montero ha demanat a la fiscal de sala delegada de violència sobre la dona, Teresa Peramato, que valori "iniciar una investigació" sobre la veracitat de les manifestacions i la identificació de possibles víctimes, fonamentalment menors d'edat, i l'adopció de mesures. I remarca que el missatge del tiktoker arriba a milions de persones, "majoritàriament noies molt joves".

A la carta, que la Fiscalia diu que encara no ha rebut, Montero es declara preocupada perquè en un vídeo com aquest "es promogui entre la joventut la pràctica denominada 'stealthing', consistent a treure's el preservatiu durant una relació sexual sense consentiment de la dona" i recordar que a Espanya hi ha algunes sentències condemnatòries per aquest fet.

També alerta de la pràctica d'agressions sexuals mitjançant engany a menors de 16 anys i de possibles delictes de lesions per contagi de malalties de tranmissió sexual.

La ministra ha afirmat a Twitter que, amb la llei del "només sí és sí", treure's el preservatiu o ejacular a dins sense consentiment "avui és abús sexual i la llei ho reconeixerà com a agressió". Per la ministra, comportamentS com aquest confirmen "la urgència de posar el consentiment al centre":

Des de l'Observatori dels Drets Sexuals i Reproductius, Anna Rodríguez apunta que el cas del tiktoker és "una mostra del que veiem que cada dia, tenim moltes violències sexuals invisibilitzades" perquè la societat no les identifica com a tals. I és una conducta abusiva "legimitada pel patriarcat", destaca:

"No preocupar-se pel que vol o desitja l'altra persona és una mostra d'un abús de poder."

La sociòloga i experta en xarxes socials Liliana Arroyo remarca que les declaracions del tiktoker "parteixen d'una sensació d'impunitat".

Per l'experta, són "la punta de l'iceberg d'un problema social més profund", diu molt del "grau de maduresa que tenim com a societat en temes de consentiments i de pràctiques sexuals des de la llibertat i el respecte". I el ressò de missatges com aquest a TikTok, la xarxa preferida pels més joves i una de les més laxes en la supervisió dels vídeos, "pot suposar que es normalitzin determinades pràctiques que, fins i tot, són delictives".

Tiktoker i youtuber es disculpen després de les crítiques

Les paraules del tiktoker no només poden comportar-li conseqüències judicials, sinó que li han valgut crítiques a les xarxes. Naim Darrechi hi ha respost amb un vídeo de disculpa, que no ha publicat al compte oficial de TikTok, sinó en una "story" d'Instagram, és a dir, un contingut efímer, que desapareix al cap de 24 hores.

"Vull demanar perdó de cor", ha afirmat el jove. "No em vaig adonar de la responsabilitat que tinc realment", ha afegit, al mateix temps que ha manifestat que el que va dir està "fora de lloc i no és cert".

El jove mallorquí ja havia estat motiu de controvèrsia en el passat. La seva exparella, l'instagrammer gironina Ángela Mármol, va explicar a les xarxes que l'havia denunciat per violació i agressió. I també per un vídeo en contra de l'avortament, fins i tot en cas de violació. "Puc entrar a casa teva, obrir el gas i matar-te sense que pateixis. A mi en cauran 30 anys per assassinat i algú que avorta, que se suposa que és el mateix fet, no només és gratis sinó que ho paguem amb els nostres impostos", va dir.

També ha parlat l'entrevistador, que respon als que li han retret que rigués davant les paraules de Darrechi. Mostopapi qualifica d'"autèntica barbaritat" les afirmacions del tiktoker.

"El meu riure s'ha malinterpretat, perquè en cap moment em riuria d'una cosa com això. Si pensen que ric del que ha dit Naim, ho sento, però no ha estat així. Ha estat una reacció perquè estava flipant amb el que em deia", justifica. El youtuber afegeix que ell mateix va decidir eliminar el vídeo de l'entrevista i remarca que, al final, ell va puntualitzar que no s'havia de fer mai. "Aquesta tècnica seva del sexe sense condó, no la feu, sisplau, aquesta part esborreu-la de la ment", diu.

El cas és que tant a un com a l'altre els han criticat a les xarxes per la seva actitud i paraules.

Entre els que els han qüestionat, un dels youtubers i streamers més populars, Ibai Llanos, que ha explicat que va contactar per WhatsApp amb Mostopapi per mostrar-li el rebuig al contingut i alertar-lo. "Quan veus que diu això, no has de pujar el vídeo. Hi ha coses amb les quals fer una broma és una cagada".

 

 

 

 

ARXIVAT A:
Agressió sexualMasclisme Xarxes socials Violència masclista
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut