Dispositiu policial a l'exterior del temple ortodox de Lió (EFE / Maxime Jegat)
Dispositiu policial a l'exterior del temple ortodox de Lió (EFE / Maxime Jegat)

Ferit de bala un sacerdot ortodox a Lió

El presumpte autor dels trets hauria fugit, segons l'agència France Presse. La policia ha fet una detenció relacionada amb els fets

Actualitzat

Un sacerdot ortodox de nacionalitat grega ha resultat ferit de bala aquest dissabte a la tarda a la ciutat francesa de Lió. Els fets han passat al voltant de les quatre de la tarda al carrer Saint-Lazare, al districte 7 de la tercera ciutat de França, en un barri conegut com Jean Macé.

El sacerdot anava a tancar l'església quan ha estat atacat. L'home està ferit greu i ha estat evacuat en llitera cap a l'hospital amb una ferida a l'abdomen però conscient.

 

El temple ortodox on han disparat el sacerdot de nacionalitat grega
El temple ortodox on han disparat al sacerdot de nacionalitat grega (EFE / Maxime Jegat)

 

El presumpte autor del tiroteig ha fugit del lloc dels fets, segons informa l'agència France Presse, citant fonts policials. Segons les primeres informacions, ha obert foc dues vegades contra el sacerdot amb una escopeta retallada, abans de sortir corrent.

 


El Ministeri de l'Interior ha confirmat que hi ha un incident "en marxa" a la zona i demana a la ciutadania que eviti aquells carrers:

 

Un sospitós detingut

La policia ha detingut un sospitós d'estar relacionat amb l'atac al sacerdot, segons han confirmat fonts policials a l'agència Reuters. No ha transcendit si el detingut és el presumpte autor dels trets que han ferit l'home.

El ministre de l'Interior, Gérald Darmanin, ha tornat a París i ha convocat el gabinet de crisi per analitzar la situació juntament amb el president de la República, Emmanuel Macron, i el primer ministre, Jean Castex.

 

 

Castex també ha tornat a París per incorporar-se a la cèl·lula antiterrorista i ha aturat la visita que feia a Saint-Étienne-de-Rouvray, a Normandia, una localitat on van assassinar un capellà l'any 2016.

 

El primer ministre francès, Jean Castex, en la visita que ha fet a Saint-Etienne-de-Rouvray
El primer ministre francès, Jean Castex, en la visita que ha fet a Saint-Étienne-de-Rouvray (EFE / Thomas Coex)

 

Dos dies després de l'atac a Niça

L'atac al sacerdot arriba dos dies després de l'atemptat a l'església de Notre-Dame de Niça, en què van morir tres persones. Arran d'aquest atac, el govern francès ha reforçat la seguretat als temples religiosos durant aquest cap de setmana de Tots Sants.

Precisament, aquest dissabte Castex era a Saint-Étienne-de-Rouvray per comprovar l'augment de seguretat als llocs de culte. Davant dels periodistes, el primer ministre ha dit que vol "garantir a tots els ciutadans que podran practicar el culte amb tota llibertat i amb total seguretat".

ARXIVAT A:
FrançaTerrorisme
Anar al contingut