Policies antiavalots als carrers del centre de Madrid aquesta nit
Policies antiavalots als carrers del centre de Madrid aquesta nit (Reuters/Nacho Doce)

13 detinguts en la novena nit de protestes contra l'amnistia davant la seu del PSOE a Madrid

La policia ha fet desenes d'identificacions i una desena de detencions després que un grup de manifestants hagi trencat el cordó policial

RedaccióActualitzat

Un miler de persones s'han aplegat aquesta nit per novena jornada consecutiva davant la seu nacional del PSOE a Madrid per protestar contra la llei d'amnistia i els acords amb els independentistes catalans. La manifestació d'aquest dissabte ha acabat amb 13 detinguts per desordre públic i atemptat contra l'autoritat. Cinc dels quals, són menors d'edat.

Els sanitaris han atès tres persones amb contusions i talls i només ha calgut traslladar a una d'elles a un centre hospitalari. 

Enfrontaments entre manifestants i policia davant la seu dels socialistes a Madrid (Reuters/Susana Vera)
Enfrontaments entre manifestants i policia davant la seu dels socialistes a Madrid (Reuters/Susana Vera)

L'afluència davant de Ferraz ha estat menor a la registrada divendres i, sobretot, dijous. Segons la delegació del govern, han estat 1.700 manifestants. Com ahir, el dispositiu policial s'ha reforçat després dels incidents que hi va haver dijous en aquest mateix punt.

La tensió entre els manifestants i la policia ha anat en augment a partir de les nou del vespre. Els incidents més greus s'han produït a partir de les deu de la nit, quan un grup de persones ha trencat la barrera de tanques que la policia ha instal·lat per impedir el pas al carrer Ferraz.

HI ha hagut quatre policies ferits lleus.

Un grup de manifestants ha trencat la barrera feta amb tanques que impedia el pas al carrer Ferraz
Un grup de manifestants ha trencat la barrera feta amb tanques que impedia el pas al carrer Ferraz (CCMA)

Els agents han disparat pilotes de goma contra un grup de manifestants que havien llançat ampolles i altres objectes contra la línia policial.

 

Després de les càrregues policials, un grup de joves han fet una seguda al carrer Princesa i un altre ha continuat manifestant-se al carrer Marqués de Urquijo. Els manifestants més violents han llançat ampolles, bengales i objectes contundents contra els agents, que han fet desenes d'identificacions. 

La policia identifica una vintena de persones que participaven en la protesta
La policia identifica una vintena de persones que participaven en la protesta (CCMA)

Els manifestants han repetit consignes contra Pedro Sánchez i Carles Puigdemont i a favor de la presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso i la Guàrdia Civil. També s'han cridat proclames contra la "manipulació" de la premsa i contra el ministre de l'Interior en funcions, Fernando Grande-Marlaska.

A la primera fila de la concentració, davant les tanques que tanquen el pas al carrer Ferraz, els manifestants han instal·lat una gran pancarta amb el lema "Sánchez menteix per ser president. Frau electoral, govern il·legal".

Als voltants del Congrés dels Diputats també s'ha congregat aquest dissabte mig miler persones en contra de l'amnistia i dels pactes dels socialistes amb Junts i Esquerra, convocats per l'organització d'extrema dreta Movimiento por España. Inicialment volien arribar fins a la cambra baixa, però s'han trobat que la zona estava totalment blindada per la policia. Els organitzadors d'aquesta protesta, han fet una crida a acampar davant del Congrés en protesta contra l'amnistia i contra el que qualifiquen d'inoperant i ineficaç règim del 78.

Una pancarta contra Pedro Sánchez a la manifestació antiamnistia de Madrid (Reuters/Nacho Doce)
Una pancarta contra Pedro Sánchez a la manifestació antiamnistia de Madrid (Reuters/Nacho Doce)(Reuters/Nacho Doce)

 

ARXIVAT A:
InvestiduraPSOEAmnistia
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut