Cervera

Un jutge de Cervera prohibeix sortir d'Espanya una menor per evitar que li facin l'ablació

Un jutge de Cervera, a la Segarra, ha prohibit a una nena de 7 anys, d'origen gambià, que viatgi al seu país, davant la sospita que li podrien practicar l'ablació. Els pares van declarar dissabte davant del magistrat, i estan imputats per un suposat delicte de lesions.

Actualitzat
El jutge ha dictat una sèrie de mesures cautelars que només afecten la menor. Li han retingut el permís de residència i li han prohibit sortir d'Espanya ni obtenir un passaport perquè no pugui viatjar a l'estranger, davant el temor que els seus pares la portin a Gàmbia per practicar-li l'ablació. El cas va arribar al jutjat a través d'una denúncia dels Mossos d'Esquadra, alertats per l'avís d'uns veïns que van explicar que la família es podia desplaçar durant una llarga temporada a Gàmbia. El jutge va prendre declaració als pares aquest dissabte, els va imputar per un suposat delicte de lesions i va ordenar que es fes una revisió pediàtrica a la menor.

Recordem que la fiscalia investiga des de fa uns anys els possibles casos de mutilació genital dels immigrants que viuen a Catalunya, encara que les operacions es facin als seus països d'origen.
NOTÍCIES RELACIONADES
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut