L'agent es va gastar els 9.000 euros en un saló de jocs d'Alacant (Pexels)

Un guàrdia civil es gasta a la ruleta 9.000 euros confiscats en una operació antidroga

L'agent, que tenia problemes de ludopatia, ha estat condemnat a cinc mesos de presó i deu d'inhabilitació per l'Audiència Provincial d'Alacant

RedaccióActualitzat

Cinc mesos de presó i deu d'inhabilitació per a un guàrdia civil que es va gastar en un saló de jocs 9.000 euros requisats durant una operació antidroga.

Així ho ha dictat l'Audiència Provincial d'Alacant després que les parts arribessin a un acord. L'acusat, que té problemes de ludopatia, ha admès els fets i s'ha declarat culpable d'un delicte de malversació de cabals públics, amb l'eximent incomplet d'anomalia o alteració psíquica.

I és que, segons recull la sentència, el condemnat pateix una alteració del control dels impulsos per ludopatia, una problemàtica que el va afectar "parcialment" en el moment dels fets.
 

9.000 euros d'una operació antidroga

Tot plegat va succeir el 4 d'agost del 2020 durant una operació antidroga dirigida per un jutjat d'instrucció d'Alacant. El guàrdia civil, juntament amb un company, es va desplaçar fins a la localitat de Molina de Segura, a Múrcia, per fer una inspecció ocular en un camió.

Durant el registre, els agents van confiscar dotze bosses que contenien marihuana i 9.000 euros en bitllets de 20 i de 50. El condemnat havia de custodiar tot el material fins al moment que l'hagués de posar a disposició del jutjat que investigava els fets.

Tot i això, segons recull la sentència, cap a les 2.00 del 5 d'agost i fins a les 12.00 del mateix dia, el guàrdia civil es va gastar la totalitat dels diners en apostes a la ruleta d'un saló de jocs d'Alacant.
 

La sentència es pot recórrer

A més de la pena de presó, el tribunal ha imposat al condemnat una inhabilitació de deu mesos d'ocupació o càrrec públic i l'obligació d'indemnitzar amb els 9.000 euros defraudats la Direcció General de la Guàrdia Civil, cosa que ja havia fet.

Així mateix, segons la sentència, se li concedeix el benefici de la suspensió de la pena per un període de dos anys des que sigui ferma i sempre que no cometi nous delictes durant aquest temps.

Amb tot, el dictamen no és ferm i pot ser recorregut per la sala civil i penal del Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana.

ARXIVAT A:
Guàrdia Civil
Anar al contingut