El moment de l'enlairament del coet (Reuters)
El moment de l'enlairament del coet (Reuters)
Cap Canaveral

Un grup privat ha aconseguit per primer cop enviar un coet a l'espai i fer-lo tornar amb èxit

La companyia nord-americana SpaceX, amb la seva càpsula "Falcon 9", ha completat la missió aterrant a només deu quilòmetres d'on s'havia enlairat, a Cap Canaveral

RedaccióActualitzat

Nou pas endavant de l'aeronàutica nord-americana. Per primera vegada s'ha aconseguit enviar un coet a l'espai i s'ha fet tornar amb èxit. Ho ha aconseguit la companyia privada SpaceX, amb la seva càpsula "Falcon 9", que ha completat la missió aterrant a només deu quilòmetres d'on s'havia enlairat, a Cap Canaveral. La càpsula portava 11 satèl·lits de comunicació.

Normalment, els coets són descartats quan es desenganxen de la nau, i fer-los reutilitzables és un gran avenç per poder fer més viatges espacials i que siguin més barats. Fa mig any, una nau sense tripulació i amb subministraments per a l'Estació Espacial Internacional va explotar en ple vol.

SpaceX és la primera companyia privada que ha aconseguit un contracte amb el govern nord-americà per fer aquestes missions, després que la NASA va retirar la seva flota de transbordadors espacials l'any 2011. L'acord preveia fer fins a 12 missions per abastir la instal·lació espacial a canvi de més de 1.400 milions d'euros.

Anar al contingut