Un de cada tres ocupats podria teletreballar sempre

Un informe del Banc d'Espanya indica que a Catalunya pot créixer molt una pràctica que l'any passat no arribava al 9% dels treballadors

Toni CanyísActualitzat

Teletreballar sempre és una opció factible per a un de cada tres ocupats, segons un informe del Banc d'Espanya. Fins ara, el teletreball estava molt poc estès aquí, en comparació amb altres països del nostre entorn, però el confinament ha fet que moltes empreses hi hagin hagut de recórrer per força.

En el cas de Catalunya, només un 8,6% dels ocupats teletreballava, però, segons el Banc d'Espanya, és una de les zones amb més potencial de creixement, fins a 25 punts més.

Segons l'Enquesta de Població Activa, al conjunt de l'estat, el percentatge de treballadors que, ni que fos ocasionalment, desenvolupaven la tasca des de casa era del 8,4% l'any passat.

Els col·lectius més aptes per teletreballar

L'opció del treball a distància té més pes entre el col·lectiu d'autònoms, les petites empreses i les feines qualificades.

On més podria créixer és, precisament, en els treballs més qualificats (directius, tècnics i científics), però també personal administratiu i d'oficina.

Per edats, l'estudi del Banc d'Espanya indica que els majors de 65 anys tindrien "un elevat marge de millora" en el treball des de casa perquè prop de la meitat del col·lectiu, el 43,%, podrien fer-ho de manera no presencial.

Una enquesta de la Universitat Pompeu Fabra entre persones que avui estan teletreballant revela que un 66% n'estan satisfets i afirmen que la seva productivitat s'ha mantingut o fins i tot ha augmentat. I més de la meitat voldria seguir treballant des de casa després del confinament.

 

 

ARXIVAT A:
Teletreball
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut