Barcelona

Un centenar de periodistes protesten per l'actuació dels Mossos durant les marxes anti-Bolonya

Desenes de periodistes s'han concentrat a la plaça de Sant Jaume de Barcelona per protestar contra l'actuació policial en les manifestacions d'estudiants anti-Bolonya. Amb lemes com "Mosso, no em peguis, que estic treballant", els periodistes han deixat davant de la porta de la seu del govern català fotografies de les càrregues policials i de les lesions causades als periodistes, així com nombroses càmeres fotogràfiques. Segons el Col·legi de Periodistes, 31 professionals van resultar ferits.

Actualitzat
Entre els manifestants hi havia alguns dels ferits en les càrregues policials contra les manifestacions d'estudiants contraris al Pla Bolonya. Els periodistes denuncien que anaven identificats i que l'actuació dels Mossos va ser del tot injustificada.

A la marxa, convocada pel Col·legi de Periodistes de Catalunya i els principals sindicats, els periodistes han dipositat les seves càmeres fotogràfiques i de vídeo com a senyal de protesta. També han deixat imatges impreses on es veu als agents carregant contra periodistes. Els manifestants també han portat pancartes amb lemes com "Mosso, no em peguis, que estic treballant", "30 periodistes agredits en un dia", "Ja n'hi ha prou de violència gratuïta" i "Sense testimonis no hi ha llibertat".

El degà del Col·legi de Periodistes, Josep Carles Rius, ha demanat a la Conselleria d'Interior que investigui les càrregues policials i que s'assumeixin responsabilitats en cas de constatar que les ordres del dispositiu van ser errònies. Segons el degà, el Col·legi treballa ara per a establir un protocol que permeti millorar la identificació dels periodistes en manifestacions, com un braçalet i un peto unificat, perquè la policia tingui la garantia que qui va identificat és realment un periodista.

NOTÍCIES RELACIONADES
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut