Els bombers trobaran als pisos els cadàvers de nombroses mascotes (Europa Press/Rober Solsona)

Un centenar de gossos, gats i altres animals haurien mort en l'incendi de València

La protectora d'animals ofereix l'acollida temporal d'animals afectats i dos hospitals veterinaris, atenció d'urgència sense cost

L'incendi que va destruir dijous dos edificis del barri de Campanar de València ha deixat 10 víctimes mortals i centenars de famílies sense casa, sense records i sense res, només amb el que duien posat. Molts dels veïns no van poder salvar tampoc les seves mascotes que van quedar atrapades entre les flames. A més de les vides humanes, hi ha aproximadament un centenar d'animals de companyia que van morir en l'incendi.

No hi ha una xifra exacta dels animals que hi van perdre la vida perquè les autoritats no n'han donat dades, però algunes associacions animalistes parlen d'uns 50 gossos i uns 40 gats.

És el cas d'Alternativa Felina de València, que concreta una mica més: "No hi ha una xifra exacta, però uns 48 gossos, 36 gats i altres animals van quedar tancats en aquest infern sense escapatòria", diuen en un tuit de condol. Sembla que, de moment, només s'han trobat dues mascotes mortes, explica el diari Levante.

Molts veïns van poder sortir amb els seus animals de companyia, però d'altres no van ser a temps de rescatar-los perquè no eren a casa. La Lisa, una veïna ucraïnesa que era a Correus amb el seu company fent una gestió. "Quan vam tornar per intentar salvar el nostre gos, ja estava tot en flames", deia als mitjans. La Lisa es lamentava que, malgrat l'ajuda que estan rebent, "res no em tornarà el meu gos".

L'Iris ha perdut la seva gata, que estava a casa mentre ella era a la feina: "Vaig intentar entrar, però els bombers no m'ho van permetre. La meva gata era dins. Hi ha moltes persones com jo que han perdut les seves mascotes. Tot s'ha cremat amb el foc i no van poder salvar res".

Davant la importància de les 10 víctimes mortals, també hi ha persones que tenen record per les seves mascotes mortes (Europa Press/Rober Solsona)

Molts propietaris només van poder observar, impotents, com el foc avançava, mentre les seves mascotes, tancades al pis, no tenien escapatòria.

Alternativa Felina de València ha escrit a les seves xarxes socials un sentit missatge en record als animals morts:

Aquesta organització sense ànim de lucre, es dedica a les acollides, adopcions, voluntariat i rescats d'animals.

L'Ajuntament, en coordinació amb la protectora d'animals, facilitarà l'accés temporal per a qualsevol mascota, a les seves instal·lacions. També, l'Hospital Veterinari Benipeixcar i l'Hospital Veterinari de Aúna, han ofert els seus serveis per a atendre d'urgència, i sense cost, als animals afectats per l'incendi.

ARXIVAT A:
BiodiversitatIncendi València
Anar al contingut