L'home, de 65 anys, ja havia estat investigat per nepotisme anteriorment

Un alcalde brasiler de 65 anys es casa amb una noia de 16 i dona un càrrec a la sogra

Ho ha denunciat la tinent d'alcalde de la mateixa ciutat, Araucaria, i la Fiscalia ha obert una investigació per nepotisme

Actualitzat

Escàndol polític a Araucaria, Brasil, que ha acabat en mans de la Fiscalia. Investiguen per nepotisme l'alcalde d'aquesta ciutat, on viuen 120.000 persones, per haver-se casat amb una adolescent de 16 anys i l'endemà haver nomenat la sogra secretària de Cultura i Turisme.

No és la primera vegada que Hissam Hussein Dehaini, de 65 anys, és investigat per un cas semblant. En un mandat anterior, el 2010, ja va concedir càrrecs públics a qui en aquell moment era la seva esposa, a dues de les seves filles i a un cunyat. Els fets es van investigar, però la causa va acabar arxivada.

Aquí es pot veure Dehaini en una campanya electoral:

El cas encara és més enrevessat. La beneficiada del nou càrrec, Marilene Rode, és qui hauria donat autorització per al casament. El matrimoni amb adolescents de 16 i 17 anys està permès al Brasil, però és necessària l'autorització dels progenitors o el representant legal.

L'alcaldia s'ha defensat dient que la nova secretària de Cultura té "26 anys d'experiència en el servei públic". Per la seva banda, la Fiscalia al·lega que "la Constitució prohibeix expressament el nepotisme, és a dir, que les persones que ocupen càrrecs públics nomenin, contractin o afavoreixin familiars amb càrrecs de poder públic".


Tot en tres dies

El matrimoni es va celebrar l'endemà de l'aniversari de la noia, quan acabava de fer els 16 anys, l'edat legal per casar-se amb el consentiment dels progenitors.

I l'endemà del casament, el diari oficial del municipi publicava el decret en el qual l'alcalde nomenava la seva sogra secretària de Cultura i Turisme amb un sou de més de 3.800 euros, superior al que tenia fins llavors.


Revelació de la tinent d'alcalde

Qui va destapar l'escàndol va ser la tinent d'alcalde de la mateixa ciutat, Hilda Lukalski Seima. Va ser l'encarregada d'oficialitzar el matrimoni, ja que és la responsable del registre civil, i després ho va explicar.

La coalició conservadora de la qual formen part l'alcalde i la tinent d'alcalde va guanyar les eleccions de la ciutat el 2016 i van tornar a ser escollits el 2020.

 

ARXIVAT A:
Brasil
Anar al contingut