Almenys 16 morts en el bombardeig d'un centre comercial ple de gent a Ucraïna

Atac rus contra un centre comercial de Krementxuk, al centre del país, on hi havia més de mil persones, segons els mitjans locals

Redacció/AgènciesActualitzat

Atac contra un centre comercial d'Ucraïna. Un míssil ha impactat aquest dilluns a una àrea comercial de la ciutat de Krementxuk, al centre del país, segons han denunciat les autoritats ucraïneses.

L'atac ha causat almenys 16 morts i uns 59 ferits, 25 dels quals estan hospitalitzats i 9 es troben en estat greu, segons el balanç fet aquesta matinada del portaveu dels equips de rescat, Sergei Kruk, en declaracions recollides per EFE.

En el moment de l'atac, a l'interior del centre comercial hi havia més de mil persones, segons el diari Kíiv Post. La xifra de víctimes és "impossible d'imaginar", segons ha escrit el president ucraïnès, Volodímir Zelenski, a Telegram:

"El centre comercial està en flames, els bombers estan intentant extingir el foc, el nombre de víctimes és impossible d'imaginar"

 


El president ucraïnès ha assegurat que el centre comercial no suposava "cap perill" per a l'exèrcit rus ni tenia "valor estratègic". Segons Zelenski, l'exèrcit rus volia atacar "l'intent de la gent de viure una vida normal".

Un operatiu de rescat treballa al lloc dels fets, on s'ha declarat un incendi a conseqüència de l'impacte, que ja s'ha sufocat. Es tracta d'una zona "molt concorreguda", segons ha explicat l'alcalde de la localitat, Vitali Meletski.

Equips d'emergència treballen al centre comercial bombardejat
Equips d'emergència treballen al centre comercial bombardejat (Reuters)

Condemna del G7

Els líders del G7, reunits aquests dies a Baviera, han condemnat l'atac al centre comercial, que han qualficat d'"abominable crim de guerra".

"No descansarem fins que Rússia posi fi a aquesta brutal guerra sense sentit", han assenyalat els líders de les set grans potències en un comunicat difós des d'Elmau, on celebren la cimera anual.

Aquest dilluns, la reunió de G7 ha estat marcada per la intervenció, en format virtual, del president ucraïnès, Volodímir Zelenski, hores abans que es produís l'atac.

 

 

ARXIVAT A:
UcraïnaRússia
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut