Madrid

Turull, Rull i Romeva, a la presó d'Estremera, i Forcadell i Bassa, a Alcalá-Meco

Actualitzat

Minuts després de saber-se que el jutge del Suprem enviava a la presó els cinc líders independentistes que aquest divendres havia citat, el Ministeri de l'Interior ha confirmat els centres penitenciaris on se'ls envia. El trasllat l'ha fet la Guàrdia Civil.

Els homes, els exconsellers Jordi Turull, Josep Rull i Raül Romeva, han entrat a la presó d'Estremera, on hi ha també Oriol Junqueras i Joaquim Forn.

Per la seva banda, les dones, l'exconsellera Dolors Bassa i l'expresidenta del Parlament Carme Forcadell, han estat traslladades a la presó de dones d'Alcalá-Meco.

No són presons noves per a cap d'ells. Ja hi havien estat el primer cop que van estar en presó preventiva, el novembre de l'any passat. El jutge els va deixar en llibertat el 4 de desembre, excepte en el cas de Forcadell. Per a l'expresidenta del Parlament, el jutge va fixar una fiança i va ser a Alcalá-Meco una sola nit.

En total són nou els independentistes catalans empresonats, en tres centres penitenciaris diferents. I és que a la presó de Soto del Real hi ha els dirigents de l'ANC i Òmnium, Jordi Sànchez i Jordi Cuixart.

 

 

El jutge del Suprem Pablo Llarena justifica la presó incondicional pel risc de fuga i de reiteració delictiva. Els processa tots per rebel·lió.

ARXIVAT A:
Procés catalàGovern empresonatRebel·lió
Anar al contingut