Madrid

Forcadell surt de la presó després de pagar la fiança i dormir a Alcalá-Meco

Forcadell surt a les 14.07 amb el seu cotxe oficial i acompanyada de dues persones

RedaccióActualitzat

Carme Forcadell ja ha sortit de la presó d'Alcalá-Meco després de passar-hi la nit i que el jutge del Tribunal Suprem Pablo Llarena n'ha ordenat la llibertat un cop ha estat pagada i consignada la fiança de 150.000 euros. Ho ha fet a les 14.07 amb el seu cotxe oficial, un Audi platejat, i acompanyada de dues persones, a més del conductor. El seguia un vehicle d'escorta.

Abans, cap al migdia, l'advocat de Forcadell, Andreu Van den Eynde, i Anna Simó, secretària de la mesa del Parlament, que va quedar en llibertat amb mesures cautelars, han arribat a Alcalá-Meco.

Van den Eynde, però, ja havia dipositat, aquest matí, la fiança, però encara faltava finalitzar el tràmit de consignar-la en el compte corresponent del Tribunal Suprem. Aquesta consignació -una mena de convalidació del pagament, un tràmit que és lent i que ha de fer una persona física- s'ha fet cap al migdia. Immediatament, un funcionari del Suprem s'ha trasllat cap a la presó d'Alcalá-Meco, on la presidenta del Parlament va ingressar ahir a última hora després d'una jornada maratoniana al Suprem.

La fiança s'ha pagat amb els fons de la caixa de solidaritat d'Òmnium i l'ANC.

 

Trobada amb Meritxell Borràs a la presó

Mentre estava a la presó d'Alcalá-Meco, la presidenta del Parlament, Carme Forcadell, s'ha reunit amb la consellera Meritxell Borràs, però no amb Dolors Bassa.

Un cop ha sortit de la presó, Forcadell ha fet tres tuits on assegura que torna "amb la consciència tranquil·la", agraeix "l'estima i solidaritat" de tots els que li han donat suport i té un record pels que "encara estan pivats de llibertat":

 


 

 


 

Forcadell és l'única dels sis integrants de la mesa que ahir van declarar al Tribunal Suprem que va ingressar a la presó. I la persona a la qual Llarena ha imposat la fiança més alta, de 150.000 euros. Tenia una setmana per pagar-la, però ja es preveia que ho faria avui mateix.

ARXIVAT A:
Procés catalàArticle 155Govern empresonat
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut