Turistes catalans, atrapats en una illa de les Açores des de dijous pel mal temps

Un grup de catalans intenta des de fa dies marxar de l'illa de Flores, a les Açores, però el vent, la boira i la mala mar no permet marxar-ne avions ni vaixells

RedaccióActualitzat

Un grup de catalans porten dies atrapats a l'illa de Flores, la més a l'oest de l'arxipèlag de les Açores, pel mal temps, que impedeix que avions i vaixells puguin sortir-ne o arribar-hi.

Han explicat al programa "Tot es mou" de TV3 que van arribar-hi el dilluns dia 25 de març i volien marxar-ne el dijous dia 28, i que ara ja hi porten 5 dies més dels previstos.

Ho ha explicat l'Alba Gutiérrez, que ha afegit que en total són uns 100 turistes atrapats, després que el diumenge uns 200 poguessin marxar en 4 avions per una millora momentània del temps.

Gutiérrez ha dit que el vent i la boira impedeixen enlairar-se als avions i el meteoròleg Eloi Cordomí ha afegit que els vaixells no poden navegar per les onades d'entre 6 i 9 metres:

Els joves atrapats s'han queixat que la companyia aèria només els pagarà 80 euros per persona i dia que s'hi hagin de quedar, i la previsió meteorològica és que la situació durarà encara 3 dies més.

Amb uns 140 quilòmetres quadrats i uns 3.700 habitants, l'illa de Flores és la més occidental de l'arxipèlag de les Açores i és a més de 200 quilòmetres de l'illa més pròxima.

Se la considera el punt més a l'oest del continent europeu, té una economia primordialment agrícola i està catalogada com a reserva de la biosfera per la Unesco.

 

ARXIVAT A:
Turisme
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut