Tall de l'AP-7 organitzat per Tsunami Democràtic al Pertús
Tall de l'AP-7 organitzat per Tsunami Democràtic al Pertús

Incertesa sobre el Barça-Madrid després d'un nou comunicat de Tsunami Democràtic

Tsunami Democràtic anuncia una "jornada de mobilització" pel Barça-Madrid el 18 de desembre

Felip GordilloActualitzat

La data del Barça-Madrid ajornat s'acosta i creix la incertesa sobre el partit. El Reial Madrid ha expressat aquest divendres la seva preocupació per la seguretat al voltant del Camp Nou, coincidint amb un nou comunicat del Tsunami Democràtic que demana a la ciutadania "reservar-se la data" del 18 de desembre, dia que es jugarà el clàssic.

Tsunami afirma que és conscient de la transcendència del partit, però que el "moment polític, judicial i repressiu és excepcional".

"Tothom ha d'entendre que cal seure i parlar sobre llibertat, drets fonamentals i l'autodeterminació."

El moviment anuncia una "jornada de mobilització" per a aquest 18 de desembre, coincidit amb el partit, que es jugarà a les vuit del vespre.

L'accció s'ha difós pels canals del Tsunami a Telegram i Twitter, però també per l'app, on, a més, es demana que les persones que puguin tenir accés al camp ho notifiquin:

 

La data del Barça-Madrid fa dies que està marcada en el calendari de les mobilitzacions independentistes. De fet, el partit ja es va ajornar un cop per les protestes per la sentència del procés. S'havia de jugar el 26 d'octubre i es va acabar ajornant la data set setmanes. Tot i això, Tsunami Democràtic ha anat recordant en els seus anuncis i comunicats que el dia 18 hi haurà alguna acció, com en aquest tuit:

 

Fa una setmana, Tsunami Democràtic va fer una crida a Barça i Madrid a sumar-se a la reclamació de diàleg:

 

Davant d'aquestes crides, hi ha preocupació pel que pugui passar el dia del partit, especialment per arribar a l'estadi. Els dirigents del Reial Madrid temen que els CDRs bloquegin els accessos i que els Mossos d'Esquadra no puguin aconseguir que l'autocar arribi a l'estadi.

Des del govern català, la Conselleria d'Interior sempre ha considerat que no hi havia cap necessitat d'ajornar el clàssic de l'octubre i s'ha mostrat sempre convençuda que el 18 de desembre es podrà disputar amb total normalitat.


Una setmana complicada

La nova data del Barça-Madrid ha caigut en una setmana que pot ser complicada. El dia 16 de desembre hi ha prevista la vista a Brussel·les per les tres euroordres contra el president Carles Puigdemont i els consellers del seu govern Toni Comín i Lluís Puig.

El dia 19, just després del partit, el Tribunal de Justícia de la Unió Europea s'ha de pronunciar definitivament sobre la immunitat d'Oriol Junqueras com a eurodiputat. Una decisió que podria afectar els eurodiputats electes a l'exili, els mateixos Puigdemont i Comín.

El 19 també és una de les dates que han sonat per a la investidura del nou president espanyol, pendent ara de les negociacions entre els socialistes i Esquerra Republicana.

ARXIVAT A:
Tsunami DemocràticProcés català
Anar al contingut