Lluís Puig i Toni Comín després de comparèixer davant el jutge a Brussel·les (Reuters Yves Herman)

El jutge veurà el 16 de desembre les 3 euroordres contra Puigdemont, Comín i Puig

Puig i Comín es presenten al jutjat de Brussel·les, que ajorna la vista per presentar al·legacions, pendents que el TJUE es pronuncii sobre la immunitat dels eurodiputats

Actualitzat

El jutge de l'audiència de Brussel·les decideix unificar les tres euroordres contra Carles Puigdemont i les de Toni Comín i Lluís Puig, en una sola vista que tindrà lloc el 16 de desembre. El jutge serà el mateix que es va ocupar de les ordres d'extradició anteriors.

Els exconsellers Toni Comín i Lluís Puig han comparegut aquest divendres davant del jutge a Brussel·les, en una ràpida sessió de tràmit, en la qual el tribunal, la fiscalia i les defenses ha estat d'acord a ajornar la vista per poder presentar els escrits d'al·legacions. Segons ha explicat Comín a la sortida dels jutjats, acompanyat de Lluís Puig i els seus advocats, s'ha acordat el calendari.

"Presentarem el document de defensa el 25 de novembre, el fiscal tindrà 10 dies, fins al 5 de desembre per entregar les seves conclusions. El document final serà el 12 de desembre i això permet que el judici, l'audiència oral, es mantingui, tal com estava fixada per al president Puigdemont, el 16 de desembre. Compareixerem tots tres a l'audiència oral"

 

 

Immunitat

La defensa de Comín farà valer, igual que va fer Puigdemont, que té immunitat pel fet d'haver sortit elegit eurodiputat. El Tribunal de Justícia de la Unió Europea, TJUE, està pendent de resoldre-ho. Si la sentència va en la mateixa línia que va manifestar l'advocat general d'aquest tribunal de Luxemburg, que considera que la condició d'eurodiputat "s'adquireix la mateixa nit electoral" i per tant la immunitat també, l'euroodre quedaria invalidada.

"Totes les hipòtesis han de seguir obertes. Ara bé, si es confirmés que el Tribunal assumeix aquesta posició de l'advocat general, això té un impacte directe en el procediment de l'euroordre perquè vol dir que nosaltres gaudim d'immunitat i per tant el jutge belga no pot procedir a la tramitació d'aquesta euroordre i l'ha de suspendre."

 

Lluís Puig

Els advocats de Lluís Puig no han volgut avançar com quedaria la situació per a l'exconseller de cultura, si a Puigdemont i Comín se'ls reconegués la immunitat.

"Tècnicament serien les autoritats espanyoles les que haurien de treure'n conclusions, que haurien de reaccionar perquè nosaltres evidentment invocarem la igualtat dels nostres tres clients. Anirem pas a pas i ens prepararem pel que pugui venir."

Lluís Puig, ha dit: "jo continuaré lluitant" en l'hipotètic cas que quedés la seva euroordre en solitari. Puig ha afegit que aquest és "un pas més" en el procés i que "humilment" senten que formen "part d'un conjunt polièdric", de diferents "fonts de lluita".

 

El Tribunal Suprem reclama Carles Puigdemont i Toni Comín pels delictes de sedició i malversació, i a Lluís Puig per malversació i desobediència.

 

 

ARXIVAT A:
Toni ComínLluís PuigProcés catalàJudicial
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut