Washington

Trump veu en la llibertat dels presos un signe que Corea del Nord es desnuclearitzarà

El gest de Pyongyang d'alliberar els tres presos nord-americans precedeix la cimera entre Trump i Kim Jong-un

RedaccióActualitzat

Ja són als Estats Units els tres presos nord-americans que Corea del Nord ha alliberat com a gest diplomàtic en l'actual procés de desgel amb la comunitat internacional. L'avió ha aterrat aquesta matinada a la base aèria d'Andrews, a prop de Washington. Els han rebut Donald Trump i el vicepresident, Mike Pence, amb les seves dones.

Trump ha destacat que Pyongyang ha alliberat els presoners abans de la històrica cimera entre el president dels Estats Units i Kim Jong-un, prevista per al mes que ve. És evident que, després de retirar-se de l'acord nuclear amb l'Iran, el, president nord-americà confia més en el líder de Corea del Nord que no pas en el mandatari iranià, Hassan Rouhani.

"És fantàstic que decidís alliberar-los abans de la nostra reunió. Això ha estat molt important per a mi. Crec que tenim una gran oportunitat d'aconseguir coses significatives. Si algú ho hagués dit fa cinc, deu anys, fins i tot fa un any, li haurien dit: 'És impossible.'"

La cimera es farà probablement a Singapur, però els detalls no es faran públics del tot fins al cap de setmana.

 

 

Els tres alliberats són d'origen xinès i sud-coreà, i van ser detinguts a Pyongyang acusats d'espionatge i d'intentar derrocar el règim de Kim Jong-un. Un d'ells complia una condemna de deu anys. Quan ha baixat de l'avió s'ha declarat emocionat:

"És com un somni. Estem molt contents. El tracte que ens han donat ha estat molt variat. En el meu cas, vaig haver de treballar molt, però quan vaig estar malalt també em van donar tractament mèdic."

L'acord diplomàtic per alliberar-los es va tancar durant l'última visita a Corea del Nord del nou secretari d'Estat dels Estats Units, Mike Pompeo, que ha acompanyat els tres presoners a l'avió que ha aterrat a Washington.

ARXIVAT A:
Trump Corea del Nord
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut