Mike Pompeo amb Kim Jong-un (EFE)
Mike Pompeo amb Kim Jong-un (EFE)
Pyongyang

Corea del Nord allibera tres presos nord-americans acusats d'espionatge

Donald Trump els ha rebut aquesta matinada quan han arribat als Estats Units

RedaccióActualitzat

Corea del Nord ha alliberat els tres ciutadans nord-americans que estaven presos al país. L'avió que els portava als Estats Units ha aterrat aquesta matinada a Alaska, on ha fet una escala tècnica, i unes hores després ha arribat a Washington. Els acompanyava a l'aeronau el secretari d'Estat, Mike Pompeo, que aquest dimecres es va tornar a entrevistar amb Kim Jong-un per preparar la propera cimera entre el líder nord-coreà i Trump. A la base aèria d'Andrews, als afores de Washington, els ha rebut Donald Trump i el vicepresident, Mike Pence, acompanyats de les seves dones.

Els tres presos van néixer a Corea del Sud, però posteriorment van adquirir la nacionalitat americana. Estaven acusats d'espionatge o d'"actes hostils" contra el règim de Corea del Nord i, consegüentment, estaven retinguts com a presoners de guerra.

Segons un comunicat de la Casa Blanca, Trump interpreta que el gest d'alliberar els presos és una mostra de bona voluntat per part de Kim Jong-un unes setmanes abans de la reunió amb el líder nord-coreà.

Mike Pompeo ha remarcat que el lloc i la data per a la trobada entre el líder dels Estats Units i el líder nord-coreà ja s'han definit. Sembla que la reunió podria ser a Singapur. Serà la primera entrevista entre tots dos líders després de gairebé 70 anys d'una confrontació que va començar amb la Guerra de Corea, el 1950.

ARXIVAT A:
Corea del NordEstats Units
Anar al contingut