Donald Trump a Geòrgia el 9 de març (Reuters/Alyssa Pointer)
Estats Units

Trump encén la campanya augurant un "bany de sang" si perd les eleccions

El republicà mai ha reconegut la seva derrota davant de Biden en les presidencials del 2020

Donald Trump ha elevat el to de la campanya de les presidencials dels Estats Units, suggerint que la seva derrota suposaria un "bany de sang" al país.

"Si no surto escollit, serà un bany de sang per al país", ha dit Trump a Ohio, en el primer míting des que va aconseguir els números per convertir-se virtualment en el candidat republicà a la Casa Blanca. 

El gairebé segur candidat republicà a la presidència nord-americana ha dit també que el 5 novembre, dia de les eleccions, serà el dia més important en els dos segles i mig d'història dels Estats Units. També ha insultat el president Biden, a qui ha dit "estúpid fill de p.", mentre s'apartava del micro abans d'acabar la frase.

El magnat novaiorquès no ha aclarit a què es referia quan parlava de "bany de sang", durant el discurs en què prometia mesures proteccionistes per a la indústria automobilística americana.

Les hipòtesis més optimistes diuen que sacseja l'espantall del deteriorament econòmic en cas que els demòcrates guanyin les eleccions.

L'equip de campanya del president Joe Biden ha qualificat Trump de "perdedor" i l'acusa de voler repetir l'assalt al Capitoli de Washington, una acció per la qual està imputat com a instigador.

"El poble estatunidenc li propinarà una nova derrota electoral aquest novembre, perquè segueix rebutjant el seu extremisme, la seva afició per la violència i la seva set de venjança", ha dit el Partit Demòcrata en un comunicat.

Donald Trump mai ha reconegut la seva derrota davant de Biden en les presidencials del 2020. Té causes pendents per intentar revertir els resultats electorals de fa quatre anys i per haver instigat l'assalt al Capitoli el 6 de gener del 2021.

Un seguidor de Trump amb un cartell que diu "Fem fora Biden" (Reuters/Alyssa Pointer)

Eleva el to sobre la immigració

Sobre aquest episodi, el republicà ha qualificat d'"ostatges" els detinguts per atacar el Congrés dels Estats Units, i ha promès indultar-los si aconsegueix tornar a la Casa Blanca.

També ha insistit en la seva retòrica racista, titllant de "criminals" els migrants i fins i tot posant en qüestió que siguin persones. "No sé si se'ls pot qualificar de persones. Penso que en alguns casos no ho són", ha dit.

Aquest dimarts Trump va aconseguir guanyar els delegats necessaris per assegurar-se, matemàticament, la seva nominació presidencial a la convenció del Partit Republicà, prevista al juliol.

Entre altres polèmiques recents, el republicà ha promès ser un "dictador" des del primer dia de mandat, i ha suggerit que animaria Rússia a atacar els països de l'OTAN que no compleixin amb les quotes de despesa en defensa.

 

ARXIVAT A:
Trump Joe BidenEleccions Estats Units
Anar al contingut