Trump allarga un mes les restriccions i afirma que 100.000 morts seria "una bona feina"
Trump assenyala escenaris diferents als de fa uns dies (Reuters/Jonathan Ernst)

Trump allarga un mes les restriccions i afirma que 100.000 morts seria "una bona feina"

No fa gaire havia dit que tota l'activitat es podria reprendre per Pasqua i rebaixava la importància de la pandèmia

Xavier DuranActualitzat

El president dels Estats Units, Donald Trump, ha allargat el tancament del país fins al 30 d'abril i ha reconegut que "el pitjor de la pandèmia encara ha d'arribar".

L'anunci el va fer aquest diumenge, en una intervenció als jardins de la Casa Blanca.

Uns dies abans, el president havia dit que l'activitat tornaria per Pasqua i que "serà molt bonic veure les esglésies plenes". També va comentar que calia reactivar l'economia encara que això signifiqués que hi hagués baixes.

Trump ha esta rebaixant la importància de la pandèmia als Estats Unts, però Anthony Fauci, director de l'Institut Nacional d'Al·lèrgies i Malalties Infeccioses, va afirmar diumenge que milions de nord-americans contraurien la Covid-19 i que els morts estarien entre 100.000 i 200.000.

 

Aquesta xifra concorda amb la mitjana dels models, que situen la xifra probable de morts als Estats Units en uns 195.000. El president va fer una al·lusió als models durant la seva intervenció:

"Els models estimen que el pic de morts pot arribar d'aquí dues setmanes. Res no seria pitjor que declarar la victòria abans d'aconseguir-la. Això seria la pèrdua més gran de totes."

Trump va manifestar que si el nombre final de morts era de 100.000, el seu govern hauria fet "una molt bona feina".

Va afegir que esperava que "l'1 de juny estarem en el camí de la recuperació".

Segons les últimes dades, els Estats Units són el país amb més casos de Covid-19, amb 142.737 malalts, dels 725.232 que s'han detectat a tot el món. Ha tingut 2.489 morts, xifra que el situa darrere d'Itàlia, Espanya, la Xina, l'Iran I França.

Aquest cap de setmana, Trump també va provocar polèmica quan va dir que Nova York, Nova Jersey i Connecticut s'havien d'aïllar de la resta del país. Va rectificar al cap d'un temps.

ARXIVAT A:
Coronavirus Estats UnitsTrump
Anar al contingut