Una bota de muntanya que hauria pertangut a la víctima fa 37 anys
Una bota de muntanya que seria de la víctima fa 37 anys (Reuters)

Troben el cadàver d'un alpinista que va desaparèixer fa 37 anys als Alps suïssos

La crisi climàtica propicia que es descobreixin cada cop més sovint cossos d'excursionistes desapareguts les últimes dècades

RedaccióActualitzat

El cos d'un alpinista alemany desaparegut l'any 1986 a Suïssa s'ha trobat 37 anys després. El cos s'ha pogut recuperar pel desglaç que s'està produint als Alps.

La policia, que ho ha pogut confirmar gràcies a una anàlisi d'ADN, adjunta en un comunicat la imatge d'una bota de muntanya amb cordons vermells que surt de la neu, acompanyada d'altres estris d'alpinisme.

Els objectes serien del desaparegut i ara han emergit entre el gel de la muntanya.

L'escalador, que en aquell moment tenia 38 anys, va desaparèixer mentre feia ruta per una glacera prop de l'emblemàtica muntanya del Cerví.

La troballa del cos la van fer el passat 12 de juliol uns escaladors que feien senderisme per la glacera Theodul, a Zermatt, al cantó suís del Valais.

De moment no ha transcendit més informació sobre la identitat de la víctima ni sobre les circumstàncies de la seva mort.

Un fenomen afavorit per la crisi climàtica

La reducció de les glaceres a causa de la crisi climàtica propicia que cada cop més es descobreixin cossos d'alpinistes desapareguts les últimes dècades.

El 2015 es van trobar les restes de dos joves escaladors japonesos que van desaparèixer al Cerví en una tempesta de neu el 1970.

L'any passat, les glaceres de Suïssa van registrar la seva pitjor taxa de desgel des que es van iniciar els registres fa més d'un segle. En concret, van perdre un 6% del seu volum restant, gairebé el doble del rècord anterior, el 2003.

 

ARXIVAT A:
Crisi climàticaMeteorologiaSuïssa
Anar al contingut