Imatge de la Fira de Barcelona, aquesta setmana (ACN/Blanca Blay)

Tres milions de persones ja han rebut la primera dosi de la vacuna a Catalunya

En percentatges, hi ha un 38,5% de la població vacunada amb una dosi i un 22,5% amb la pauta completa

Actualitzat

Ja hi ha 3 milions de persones que han rebut almenys la primera dosi de la vacuna contra la Covid a Catalunya. Són 3.013.982 persones vacunades, segons les últimes dades del Departament de Salut.

Les persones amb la pauta completa són 1.765.461, és a dir, les que han rebut les dues dosis de Pfizer, AstraZeneca o Moderna o l'única necessària en el cas de la vacuna de Janssen. També s'hi compten les persones que ja havien passat la Covid abans de rebre la primera dosi.

Una dona treu la dosi de la vacuna amb una xeringa (Reuters/Dado Ruvic) (Reuters/Dado Ruvic)

En percentatges, ara hi ha un 38,5% de la població vacunada amb una dosi i un 22,6% amb la pauta completa.

El procés de vacunació està molt més avançat en les persones de més edat, però també n'hi ha de més joves que estan protegides perquè són persones amb gran dependència o treballadors essencials.
 

Entre les persones que tenen entre 60 i 69 anys, un 81% han rebut la primera dosi, però només un 14% també tenen la segona. Això s'explica perquè són vacunes d'AstraZeneca i han de passar tres mesos entre punxada i punxada.

En canvi, al grup de 50 a 59 anys, un 28% ja tenen la pauta completa, ja que majoritàriament han rebut Pfizzer i en aquest cas, només calen tres setmanes de distància entre les dues dosis.

L'evolució de les dades de malalts també són positives.

Als hospitals hi ha 590 pacients ingressats per aquesta malaltia, 3 menys en un dia. També baixa el nombre de persones a les UCI, amb 205 malalts crítics, 15 menys que en l'últim recompte.

La resta de dades de la pandèmia es mantenen estables. El risc de rebrot baixa 3 punts i se situa en 105 punts. També cauen lleugerament la velocitat de contagi, que ara és d'1,03 i la positivitat amb PCR, que és del 3,55%.

La incidència acumulada també es redueix, amb 102 contagis per cada 100.000 habitants els últims 14 dies.

ARXIVAT A:
Covid-19Coronavirus Vacunes
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut