Del 22 a l'1 de maig, Màlaga

Tres coproduccions de TV3, entre les produccions catalanes seleccionades al Festival de Màlaga

El Festival de Màlaga ha presentat la programació d'enguany, entre la qual hi ha les coproduccions documentals de TV3 "L'Ovidi, el making of de la pel·lícula que mai no es va fer", "Sexe, maraques i chihuahues" i "Joana Biarnés, una entre tots". A la secció oficial de llargmetratges documentals hi participaran les produccions "Alcaldessa", "Metamorphosis" i "Socotra, la isla de los genios", i a la de curtmetratges, "Campanya" i "Padres hooligans". Per últim, a les sessions especials es podrà veure "María conversa".

Actualitzat

El Festival de Màlaga. Cine español ha anunciat la programació de la 19a edició, que se celebrarà del 22 d'abril a l'1 de maig, després de l'èxit de la seva convocatòria, a la qual es van presentar 1.785 pel·lícules, 502 de les quals són documentals.

A la secció oficial de llargmetratges documentals competiran tres produccions amb participació catalana: "Alcaldessa", "Metamorphosis" i "Socotra, la isla de los genios".

 

"ALCALDESSA"
Direcció: Pau Faus

Sinopsi
"Alcaldessa" segueix els passos d'Ada Colau durant un any, des dels inicis de la candidatura de Barcelona en Comú fins al dia en què és investida alcaldessa. La crònica íntima dels fets -amb un videodiari personal de la mateixa Colau- i l'accés privilegiat a les entranyes de la formació, ens mostren un episodi que reuneix dos arguments universals: la consecució d'una victòria històrica, paradigma dels canvis polítics del sud d'Europa, i el combat interior d'algú que s'està convertint en allò que tantes vegades havia qüestionat.

Facebook  facebook.com/alcaldessa 
Twitter      @DocAlcaldessa 

 

 

"METAMORPHOSIS"
Direcció: Manuel Pérez Cáceres

Sinopsi
El juny del 2014 "Guanyem Barcelona" es presenta públicament davant la ciutadania. Aquesta és la història d'un canvi irreversible vist a través dels ulls de la Laia, una de les ciutadanes que ho han fet possible.


"SOCOTRA, LA ISLA DE LOS GENIOS"
Direcció: Jordi Esteva  

Sinopsi
Un viatge a la remota illa de Socotra a l'oceà Índic. Durant els monsons, l'illa quedava aïllada, cosa que va contribuir a preservar un ecosistema únic al món. Els arbres d'encens i de mirra creixen silvestres en molts llocs com el mític "draco". L'arbre de la sang del drac.
El film segueix uns camellers que inicien una expedició cap a les muntanyes abans de l'estació de les pluges. En el camí trobaran els pastors i el fill pòstum del sultà de Socotra.
A la nit, al voltant del foc, es conversa sobre genis i follets que poblen les muntanyes i serpents monstruoses que habiten profundes cavernes.
La pel·lícula mostra un sorprenent i atàvic món que desapareix. És el primer i únic documental parlat sencer en la llengua socrotí, un idioma relacionat amb l'antiga llengua del llegendari regne de Saba.

 

 

En la secció oficial de curtmetratges documentals hi ha dos treballs amb segell català,"Campanya" i "Padres hooligans".

"CAMPANYA"
Idea original: Catarina Brites Soares

Sinopsi
Documental que mostra la llotja, els actors i la platea de la política durant la campanya electoral de les eleccions municipals de Barcelona. És una pel·lícula que narra com el circ de la política i la política del circ són fonamentals per arribar al poder.

 

 

"PADRES HOOLIGANS"
Direcció: Sara Alba Zelich, Alba Gómez i Alba Cid

Sinopsi
Cada cap de setmana de la temporada, els nens del CF Singuerlín competeixen per guanyar el partit. Des de les grades, els parents els acompanyen celebrant cada gol i lamentant cada derrota com si fos l'última.

 

 

Dues de les coproduccions de TV3 seleccionades al festival participaran en les sessions especials: "L'Ovidi, el making of de la pel·lícula que mai no es va fer" (estrenada el 19 de gener al programa "Sense ficció") i "Sexe, maraques i chihuahues". En aquesta secció, també s'ha seleccionat "María conversa".

 

"L'OVIDI, EL MAKING OF DE LA PEL·LÍCULA QUE MAI NO ES VA FER" Coproducció
Direcció: Vicent Tamarit

Sinopsi
L'actor Eduard Fernández i l'actriu i directora Rosana Pastor ens acosten a la figura de l'actor i cantant d'Alcoi, Ovidi Montllor.

Vídeo del documental al TV3 a la carta


"SEXE, MARAQUES I CHIHUAHUES"  
Direcció: Diego Mas Trelles

Sinopsi
Història de l'únic espanyol amb quatre estrelles al Passeig de la Fama del Hollywood Boulevard. Un biopic alegre i ple de música que enllaça dos continents. Del blanc al negre i al color, amb pel·lícules rodades pels grans estudis amb grans estrelles. Recordant les grans orquestres, els mítics clubs, els salons de ball i els casinos en acabar la llei seca. Una història d'amors, mafiosos, cotxes de luxe i decorats de palmeres. Una història que va de Cuba a Barcelona, que passa per Las Vegas. És la història de la increïble vida de Xavier Cugat.


"MARÍA CONVERSA"
Direcció: Lydia Zimmermann

Sinopsi
"María conversa" narra el procés creatiu de l'actriu Blanca Portillo per encarnar Maria de Natzaret a l'obra "El testament de Maria" de Colm Toíbín, dirigida per Agustí Villaronga.
 

En la secció "Afirmando los derechos de la mujer", a la qual es van presentar 181 produccions, trobem la tercera coproducció de TV3: "Joana Biarnés, una entre tots", que s'estrena aquest mes als cinemes.

Una novetat important d'aquesta edició és que el festival recupera el Congreso Documental, gràcies a la col·laboració de diverses institucions, com ProDocs, la Junta d'Andalusia i la Universitat Carlos III. El IV Encuentro de Cine Documental en Málaga. 12 años después: estado de la cuestión se celebrarà els dies 25 i 26 d'abril a la seu del rectorat de la Universitat de Màlaga. S'hi trobaran 25 professionals i experts, entre directors, productors, programadors i distribuïdors. Hi assistiran els directors Elías León Siminiani, Virginia García del Pino, Albert Solé, David Varela i Alejandro Alvarad; els productors Felipe Lage (Zeitun Films), Tania Balló (Intropía Media), Tono Folguera (Lastor Media) i José Antonio Hergueta (MLK Producciones); els programadors Gonzalo de Pedro (Festival de Locarno i Márgenes), Javier Miranda (Alcances), Roberto Cueto (Cineteca Madrid) i Moisés Salama (Festival de Málaga. Cine Español), i els distribuïdores Enrique Costa (Avalon) i Enrique Piñuel (Playtime Audiovisuales). També comptarà amb la presència de Joan Salvat ("Sense ficció", TV3), Andrés Luque (Televisión Española), Benito Herrera (Agencia Andaluza de Instituciones Culturales) i Jaume Ripoll (Filmin).

 

Més informació sobre el documental a Catalunya
Web Documentals TV3 
Subscriu-te al butlletí   
documentals@ccma.cat

 

 

Anar al contingut