L'autocar de la Guàrdia Civil arriba a Soto del Real i acaba el trasllat dels presos
L'autocar de la Guàrdia Civil arriba a Soto del Real i acaba el trasllat dels presos

Els 9 presos independentistes ja són a Madrid després d'un trasllat de 10 hores

Els presos s'han reunit a Brians 2 amb el president de la Generalitat, Quim Torra, i amb el govern

RedaccióActualitzat

Els nou presos independentistes ja són a presons madrilenyes. Després de gairebé 10 hores de trasllat, sis i mitja en un autocar de la Guàrdia Civil, Carme Forcadell, Dolors Bassa, Josep Rull, Jordi Turull, Oriol Junqueras, Jordi Cuixart, Jordi Sànchez, Quim Forn i Raül Romeva han arribat a les presons d'Alcalá-Meco i Soto del Real.

Els ha portat un autocar de la Guàrdia Civil. Les primeres a arribar, a les quatre de la tarda, han estat Carme Forcadell i Dolors Bassa. Ja són a la presó de dones d'Alcalá-Meco, a Alcalá de Henares.

Una hora després, quan passaven vint minuts de les cinc de la tarda, han arribat els set homes presos al centre penitenciari de Soto del Real. Cuixart i Sánchez ja havien estat a aquesta presó abans de ser traslladats a la presó catalana de Lledoners. Junqueras, Romeva, Forn, Rull i Turull ho fan per primera vegada , anteriorment  havien estat al centre penitenciari d'Estremera.

A les presons hauran d'esperar 12 dies fins a l'inici del judici del procés i s'hi estaran mentre duri.

 

 

Un trajecte de més de sis hores

A dos quarts de 10 del matí ha sortit de la presó de Brians 2, a Sant Esteve Sesrovires, l'autocar de la Guàrdia Civil que ha transportat els 9 líders independentistes cap a les presons madrilenyes de Soto del Real i Alcalá-Meco.

A Brians 2, els 9 encausats per rebel·lió en el judici del procés s'hi han estat una hora i mitja. Hi havien arribat en diversos combois a càrrec dels Mossos d'Esquadra. Dolors Bassa, que havia sortit abans de les sis de la presó de Figueres, ha estat la primera d'arribar-hi. Poc després hi han arribat les furgonetes dels Mossos que traslladaven Carme Forcadell.

 

Arribada de Carme Forcadell a la presó de Brians 2, a Sant Esteve Sesrovires

 

El trasllat dels presos independentistes cap a Madrid ha començat aquest matí a primera hora. La primera de sortir ha estat Dolors Bassa, que estava empresonada a Puig de les Basses. El seu trasllat ha començat a tres quarts de 6 del matí. De la presó n'han sortit quatre vehicles dels Mossos d'Esquadra i una furgoneta.

A tres quarts de set del matí ha començat el trasllat de l'expresidenta del Parlament, Carme Forcadell, fins a la presó de Brians 2.

 

 

Una caravana de furgonetes trasllada els presos independentistes de la presó de Lledoners fins a Brians 2.

 

I, deu minuts abans de les 7 del matí, 9 furgonetes, 6 cotxes dels Mossos d'Esquadra i una ambulància han sortit de la presó de Lledoners cap a Brians 2. A dins hi havia Oriol Junqueras, Jordi Sànchez, Jordi Cuixart, Joaquim Forn, Jordi Turull, Josep Rull i Raül Romeva.

A les 8 del matí ha arribat l'últim comboi, el més nombrós, a la presó de Brians 2. El formava una caravana de 9 furgonetes i 6 cotxes dels Mossos d'Esquadra i hi anaven Oriol Junqueras, Jordi Sànchez, Jordi Cuixart, Joaquim Forn, Jordi Turull, Josep Rull i Raül Romeva.
 


 

Reunió amb Quim Torra

A la presó de Sant Esteve Sesrovires, els nou presos independentistes han rebut el suport del president de la Generalitat, Quim Torra, i de la resta del govern, que hi han arribat a primera hora del matí. Les úniques absències han estat les dels consellers Bosch i Puigneró, que estan de viatge.

La visita de Torra ha estat l'últim contacte directe entre el president i els presos abans del trasllat. Des del govern, s'assenyalava que Torra ho aprofitaria per "donar-los força i tot el suport del govern". Un suport que es va explicitar aquest dimecres en un acte al Palau de la Generalitat.


Trasllat cap a Madri

A la presó de Brians 2 la Guàrdia Civil ha agafat la responsabilitat del trasllat cap a Madrid.

Tots els presos han viatjat en un mateix vehicle fins als centres penitenciaris madrilenys, segons han informat fonts del Departament de Justícia. El vehicle era un autocar amb el logotip de la Guàrdia Civil.
 

Aquest és el vehicle de la Guàrdia Civil que transporta els presos de Brians 2 fins a Madrid


Les protestes convocades pels CDRs davant dels centres penitenciaris han ocasionat alguns problemes des de primera hora del matí a les carreteres del voltant dels centres penitenciaris.

La C-55 a prop de l'accés a Lledoners ha estat tallada en tots dos sentits de la marxa prop d'una hora, perquè hi han vessat oli i material inflamable per dificultar --o, com a mínim per protestar-hi en contra-- el trasllat dels presos independentistes a Madrid. Els Bombers ja han netejat la carretera.

El govern, els empresonats i les famílies demanen que el trasllat es pugui fer sense dificultats i amb serenor. En la mateixa línia s'ha pronunciat l'Assemblea Nacional Catalana, que ha convocat concentracions des de les 5 de la matinada a Puig de les Basses, des de les 6 a Mas d'Enric i des de les 7 a Lledoners. La presidenta de l'ANC, Elisenda Paluzie, ha recordat que els actes convocats aquest matí han de ser de suport, no pas per impedir el trasllat dels líders independentistes cap a Madrid.

 
Tranquil·litat a les presons

La nit abans del trasllat ha estat tranquil·la a les presons. A Lledoners, la Brimo custodiava l'entrada del centre penitenciari, de cara a la sortida dels presos.

 

El que sí que hi ha hagut a Lledoners és l'últim "bona nit" que l'activista Joan Bona Nit ha dit als set dirigents independentistes que hi estan empresonats:

 

 

També a Puig de les Basses hi ha hagut l'últim "bona nit" a Dolors Bassa, amb músics voluntaris:

 

ARXIVAT A:
Judici procésGovern empresonatProcés català
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut