Quim Torra, durant la conferència al Teatre Kursaal de Sant Sebastià (EFE)
Quim Torra, durant la conferència al Teatre Kursaal de Sant Sebastià (EFE)

Torra proposa un "front democràtic" de catalans, bascos i gallecs a Europa

Actualitzat

El president de la Generalitat, Quim Torra, ha apostat per un "front democràtic" de sobiranistes catalans, bascos i gallecs per "sumar esforços" a les eleccions europees del maig.

En una conferència al Teatre Kursaal de Sant Sebastià, titulada "Catalunya: sobirania, democràcia i llibertat", Torra ha fet seva la proposta que va fer Arnaldo Otegi en una entrevista al programa "Preguntes freqüents", de TV3, i hi ha sumat les formacions nacionalistes balears i valencianes.

"Podem portar la veu lliure dels pobles a l'Europa dels estats? Podem fer sentir el clam de la sobirania i democràcia al Parlament Europeu? Podem trobar-nos bascos, catalans i gallecs i avançar tots a la vegada per fer sentir les nostres veus a la Unió Europea?"

El president de la Generalitat ha defensat que, en el camí de la "recuperació de la sobirania", Catalunya i el País Basc es poden ajudar, per vèncer el que ha qualificat d'"autoritarisme espanyol".

En aquest sentit, ha recomanat al sobiranisme basc que estableixi una "coordinació estable amb objectius compartits", perquè només la "transversalitat, generositat i unitat" han portat, segons ell, Catalunya "més lluny que mai, a les portes d'una República independent".

Trobades amb Urkullu i Otegi

Al migdia, Torra s'ha reunit amb el lehendakari, Iñigo Urkullu, a Ajuria Enea. Torra i Urkullu han constatat que Catalunya i el País Basc van a "ritmes diferents" en el seu camí cap a "la llibertat".

Abans de la conferència, Torra s'ha reunit amb el coordinador general de Bildu, Arnaldo Otegi, al mateix Kursaal. Després de la conferència, el president de la Generalitat i el líder abertzale soparan per parlar del dret a l'autodeterminació, la resolució política al conflicte català i explorar formes de cooperació entre sobiranistes catalans i bascos.

 

 

 

ARXIVAT A:
Quim TorraProcés català
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut