Torra, a un pas del judici pels llaços grocs: el jutge veu indicis de desobediència
El president Quim Torra, a les escales del Palau de Justícia quan hi va anar a declarar
Barcelona/Vinebre

Torra, a un pas del judici pels llaços grocs: el jutge veu indicis de desobediència

Preguntat per la decisió del TSJC, el president de la Generalitat afirma que és la seva "preocupació 15.000"

RedaccióActualitzat

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, el TSJC, ha deixat aquest dijous a un pas del judici el president de la Generalitat, Quim Torra, per negar-se a retirar els llaços grocs dels edificis de la Generalitat durant la campanya electoral.

El magistrat instructor, Carlos Ramos, veu indicis de delicte de desobediència a la Junta Electoral Central, la JEC, en la conducta del president Torra i rebutja arxivar la causa, com demana la defensa del president.

Ramos considera que subsidiàriament Torra també pot ser acusat del delicte de denegació d'auxili a l'autoritat competent, i constata la seva "voluntat obstativa", "persistint en la desobediència" amb el canvi de color del llaç i la petició al Síndic de Greuges perquè es pronunciés.

"L'únic organisme competent" és la JEC

Pel que fa a la competència de la JEC, el jutge considera que Torra no pot invocar "una pretesa autonomia" en assumptes electorals:

"El respecte a les competències autonòmiques en matèria electoral del que parteix la Llei de Règim Electoral només fa referència a la possibilitat que les comunitats aprovin la seva pròpia legislació electoral per regular les seves eleccions."

Ramos recorda que Catalunya no ha fet mai llei electoral pròpia i, per tant, "l'únic organisme competent per resoldre les queixes electorals" és la JEC.

Ara, el jutge dona deu dies a la Fiscalia i a l'acusació popular perquè diguin si estan d'acord amb l'obertura de judici oral.

Torra: "La meva preocupació 15.000"

Preguntat per aquesta decisió judicial a Vinebre, des d'on es coordinen les tasques d'extinció de l'incendi de la Ribera d'Ebre, Torra no ha volgut comentar-la, assegurant que no en tenia notícia:

"Miri, ho desconeixia completament, en aquests moments, com pot imaginar-se, és la meva preocupació 15.000. En aquests moments jo em centro en aquest tema, és un tema de país, centrem-nos tots en això i, per tant, us prego que les preguntes siguin sobre l'incendi."

 

ARXIVAT A:
Quim Torra
Anar al contingut