En aquest judici, sis dones acusaven Albert Cavallé d'haver-los estafat uns 70.000 euros en conjunt (ACN/Pol Solà)

Tornen a condemnar l'estafador de l'amor, però podria seguir sense entrar a la presó

És la quarta condemna ferma de presó que té, però totes s'han suspès perquè són sentències amb penes baixes

Redacció/AgènciesActualitzat

Albert Cavallé, conegut com l'estafador de l'amor, té una nova sentència condemnatòria, però continua esquivant la presó. En la darrera sentència, dictada aquest dimecres per l'Audiència de Barcelona, Cavallés s'enfrontava a gairebé deu anys de presó.

Ha arribat a un acord en què ha reconegut els fets i ha acceptat una pena de dos anys i tres mesos. També se l'obliga a tornar 70.000 euros a sis dones a qui va enganyar i que l'han portat a judici.

En concret, l'han condemnat a un any i 9 mesos per un delicte continuat d'estafa i a sis mesos més per furt. Com que la pena per estafa és menor de dos anys, l'advocat de la defensa ha demanat que no hagi d'entrar a la presó.

Aquesta és la quarta condemna ferma de presó que té, i totes s'han suspès perquè són sentències amb penes baixes. Hi ha dos casos pendents de recurs al Suprem --un, també per estafa a una dona-- que podrien provocar que entrés a la garjola.

Albert Cavallé sortint de l'Audiència de Barcelona aquest dimecres (CCMA)

Fer-se passar per cirurgià o per advocat

L'estafador de l'amor ja ha estat jutjat una desena de vegades per fets similars. Almenys hi ha 25 denúncies de dones que asseguren que les va seduir per obtenir-ne un rèdit econòmic.

Cavallé aconseguia els diners mitjançant falses relacions sentimentals o d'amistat en què es feia passar per una persona adinerada.

Segons l'escrit de la Fiscalia, entre el 2015 i el 2017, Albert Cavallé es va fer passar en xarxes socials de contactes com Tinder, Baddo i Pof per advocat, inversor o cirurgià. Sempre procurava transmetre una aparença de persona econòmicament solvent.

Després, s'aprofitava de les relacions amb les dones "amb l'única finalitat d'obtenir beneficis econòmics abundants": 70.000 euros entre totes.

En un dels casos, durant el 2017, va fer creure a la víctima que era un inversor, fill d'una família de milionaris que regentaven una clínica de Barcelona.

En aquell moment, va dir, tenia problemes de liquiditat perquè tenia els diners bloquejats en comptes corrents de Panamà. La víctima li va entregar 10.500 euros.

Aquell mateix any, es va fer passar per cirurgià amb els mateixos arguments, i una altra dona li va fer entregues en efectiu que van sumar 51.000 euros.

D'una altra víctima, que estava en situació administrativa irregular, va aconseguir que li donés 3.000 euros amb la promesa d'obrir-li un compte corrent en una entitat bancària.

Quatre condemnes anteriors

Albert Cavallé ja té almenys quatre condemnes per fets similars. N'hi ha una de tres anys i mig de presó, per defraudar 60.000 euros a una dona amb la qual va mantenir una falsa relació sentimental entre el 2015 i el 2016.

Al juliol, el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya va ratificar la sentència, però l'ha recorreguda davant del Tribunal Suprem.

 

ARXIVAT A:
Judicial
Anar al contingut