Jaume Bartomeu (esquerra), líder dels socialdemòcrates, i Toni Martí (dreta), nou cap de govern d'Andorra (Foto: ACN)
Jaume Bartomeu (esquerra), líder dels socialdemòcrates, i Toni Martí (dreta), nou cap de govern d'Andorra (Foto: ACN)
Andorra

Toni Martí, investit nou cap de govern d'Andorra

El Consell General investeix com a nou cap del govern d'Andorra Toni Martí, després que el seu partit, Demòcrates per Andorra, va guanyar les eleccions per majoria absoluta. Martí ha obtingut 21 vots a favor de la investidura i 6 abstencions.

Actualitzat
Toni Martí ha estat nomenat sisè cap de govern d'Andorra després del debat i la votació, de més de dues hores, que ha celebrat el Consell General del Principat.

Després que Democràcia per Andorra (DA) va guanyar, per majoria absoluta, les eleccions del 20 de març, el seu candidat ha estat investit per 21 vots a favor, procedents de la seva formació (excepte Xavier Montané, excusat per motius personals), i sis abstencions dels representats del Partit Socialdemòcrata (PS).

El nou cap de govern jurarà el càrrec demà, 12 de maig, davant del Parlament andorrà. Toni Martí ja ha anunciat que els seus objectius principals seran la recuperació econòmica del país, el foment del turisme (principal motor econòmic), la recuperació el deute del govern i les reformes d'apropament del Principat a Europa.

El nou cap de govern ha ofert a l'oposició un pacte d'acord dels tres temes principals d'actuació, la relació Andorra-Europa, la llei sobre la Caixa Andorrana de la Seguretat Social (CASS) i la clarificació de les competències de l'Estat i les administracions locals.

Per la seva banda, el líder de l'oposició, Jaume Bartomeu (Partit Socialdemòcrata), ha declarat que l'oposició serà "exigent" i "constructiva" i ha assegurat que els "demòcrates" tenen un "discurs proper a l'empresariat i no als ciutadans". Amb referència al pacte, l'oposició demanaria una ampliació pel que fa als àmbits d'actuació.

Toni Martí, responent a aquestes declaracions, cita que "governarà pels ciutadans i no només per l'empresariat", amb tot, afirma que "sense la creació de riquesa no es poden crear nous llocs de treball".
Anar al contingut