Sant Feliu de Guíxols

Carod confia que el 2014 es pugui celebrar a Catalunya un referèndum per la independència

El vicepresident de la Generalitat, Josep-Lluís Carod-Rovira, creu que l'actitud de Madrid cap a Catalunya fomenta l'independentisme. Carod, que actua com a president en funcions, confia, en aquesta línia, que el 2014 es pugui celebrar a Catalunya un referèndum per la independència, coincidint amb els 300 anys de la derrota de l'11 de setembre.

Actualitzat

El vicepresident de la Generalitat de Catalunya i president en funcions, Josep-Lluís Carod-Rovira, ha assegurat que "l'Estat ajuda a crear consciència independentista per fatiga".

"Hi ha molts més independentistes el 2007 que no pas fa trenta anys, el 1977. Jo crec que l'Estat està ajudant d'una manera molt efectiva a incrementar el nombre de gent que considera que Espanya a Catalunya no funciona i funciona malament", ha assegurat Carod.

El 2014, referèndum per la independència

Per aquesta raó, Carod ha assegurat: "Desitjo que pel 2014 hi hagi una majoria sobirana que defensi una Catalunya independent". "Si això es produeix -ha afegit- seria una bona data perquè es faci una consulta i que la societat catalana decideixi si vol continuar així o seguir un altre camí i fer l'aportació a la construcció d'Europa directament des del seu propi Estat".

L'any 2014 és una data assenyalada, ja que es compliran 300 anys de la desaparició de Catalunya com a Estat.

"Zapatero, la cara amable però no va més enllà"

En comparació del PP, Carod ha assegurat que "el Partit Socialista, amb Zapatero al capdavant, és la cara educada i amable, però no va més enllà de l'amabilitat i no comporta cap canvi real en l'estructura de l'Estat per convertir-lo en un ens de caràcter plurinacional, com recomana el sentit comú".

Pel que fa a les infraestructures de Catalunya, el líder republicà ha assegurat que dimarts que ve, quan s'hagi reprès l'activitat parlamentària, el conseller de Política Territorial i Obres Públiques, Joaquim Nadal, presentarà un mapa sobre la situació i l'estat de les infraestructures, per tenir una idea més exacta de "què tenim i què necessitem".

"Tot el que ve de Madrid no va ni amb rodes"

"Catalunya té unes infraestructures antiquades, pensades per a un altre pes demogràfic, ja que es tracta d'un país que ha augmentat 1.200.000 habitants en cinc anys. Entre això i que a Madrid només han pensat en nosaltres per pagar impostos, ara mateix tenim el que tenim", ha afegit.

En aquest mateix sentit, Carod ha denunciat que "tot el que ve de Madrid no va ni amb rodes i el que gestionem des d'aquí no comporta problemes".

ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut