Futbol

Tito Vilanova mor als 45 anys, després de dos anys i mig de lluita contra el càncer

Tito Vilanova ha mort aquest divendres a la tarda, després de dos anys i mig de lluita contra el càncer. Una malaltia que ja va fer que hagués d'abandonar el seu càrrec com a entrenador del Barça, quan havien de començar la pretemporada l'estiu passat. Feia una setmana que el de Bellcaire estava ingressat a la Clínica Quirón de Barcelona. Uns problemes gàstrics havien agreujat la seva situació i els últims dies el seu estat de salut havia empitjorat notablement fins a la seva mort aquest divendres.

Actualitzat
  • ANÀLISI
  • Xavi Lemus
    Per Xavi Lemus

Tito Vilanova ha mort aquest divendres a la tarda, després de dos anys i mig de lluita contra el càncer. Una malaltia que ja va fer que hagués d'abandonar el seu càrrec com a entrenador del Barça, quan havien de començar la pretemporada l'estiu passat. Feia una setmana que el de Bellcaire estava ingressat a la Clínica Quirón de Barcelona. Uns problemes gàstrics havien agreujat la seva situació i els últims dies el seu estat de salut havia empitjorat notablement fins a la seva mort aquesta tarda.

Nascut fa 45 anys a Bellcaire, Tito Vilanova va haver deixar la banqueta del Barça al juliol del 2013, per centrar-se en la recuperació de la seva malaltia. Malauradament, no l'ha pogut superar i ha mort aquest divendres a Barcelona.

El 22 de novembre del 2011 i amb el Barça a Milà, Tito Vilanova passava pel quiròfan per un tumor a la glàndula paròtide. Quinze dies més tard, i encara sense l'alta mèdica, Vilanova tornava als entrenaments. Gairebé de manera inesperada, el tècnic es va asseure a la banqueta del Santiago Bernabéu tres dies més tard.

Vilanova va acabar la temporada amb total normalitat, fins al punt que va acceptar sense problemes el càrrec d'entrenador després de la sortida de Guardiola. El mes de juny era presentat.

A finals de desembre del 2012, Tito Vilanova requeia per primera vegada i s'havia de tornar a sotmetre a tractament a Nova York. A mitjans de gener va viatjar als Estats Units i, durant dos mesos, Jordi Roura es va fer càrrec de l'equip blaugrana. El tractament el va obligar a viatjar algun cop més a Nova York per fer un seguiment de la malaltia, però ho havia pogut compatibilitzar amb la responsabilitat a l'equip, cosa que també pensava fer la temporada 2013-2014.

Espai de condolences al Camp Nou

En les pròximes hores, el F. C. Barcelona habilitarà un espai de condolences a la tribuna principal del Camp Nou, oberta a tothom que vulgui mostrar el seu record i afecte cap a la figura de Tito Vilanova.

Aquest espai de condolences estarà obert aquest dissabte, 26 d'abril, a partir de les 9 del matí i fins a les 11 de la nit, i diumenge, 27 d'abril, de 9 a 15 hores.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
ESPECIALS RELACIONATS
Anar al contingut