Club Capitol
Club Capitol
Barcelona

#TheHappyClosing: El Club Capitol s'acomiada a les xarxes després de 84 anys d'espectacle

El propietari del local no ha prorrogat el lloguer al Grup Balañá, l'empresa que el gestionava des del 1962, i aquest diumenge diversos artistes han volgut participar en la festa virtual de comiat que s'ha fet a les xarxes

RedaccióActualitzat

El Club Capitol, el teatre de la Rambla de Barcelona que va ser casa de Pepe Rubianes, abaixa el teló definitivament aquest diumenge després de 22 anys d'activitat teatral.

El propietari del local no ha prorrogat el lloguer al Grup Balañá, l'empresa que el gestionava des del 1962. Primer com a cinema, donant continuïtat al mític Can Pistoles i, a partir dels anys 90, com a teatre.

El Club Capitol va ser fundat com a cinema el 23 de setembre del 1926 i es va reformar per poder albergar dues sales a finals dels 80. El 1997 es va convertir en teatre.

20 anys com a teatre

En aquests més de 20 anys d'activitat teatral, s'hi han representat 379 espectacles, amb 14.000 funcions i més de 2,7 milions d'espectadors.

De fet, va ser pràcticament la casa de Pepe Rubianes, perquè l'humorista hi va representar els seus monòlegs durant més d'onze anys. Una de les sales del teatre la van rebatejar amb el seu nom.

Uns mesos sense funcions per una inundació

El 2019 va estar un any difícil per a l'espai, després que el 3 de juliol el teatre es va veure obligat a suspendre durant uns mesos les funcions per una inundació a l'Hotel Continental, adjacent a l'emblemàtica sala de la Rambla. Les funcions es van fer durant aquest temps al Teatre Borràs.

 

L'últim adéu

Avui el grup Balañá s'acomiadat del seu públic amb una festa virtual a través de les xarxes socials. Festa que han etiquetat com a #TheHappyClosing.

A través d'uns vídeos, diferents artistes com Jose Corbacho, Goyo Jiménez, Carlos Latre, Mag Lari o Quim Masferrer rememoren els moments passats en el seu escenari.

Corbacho reconeix que no li ha agradat gens participar en el vídeo perquè significa que el Capitol tanca portes:

"Era com un refugi, un lloc on acudies i podies trobar bon humor, bona comèdia, bons amics, gent que estima el teatre tant com jo"

Carlos Latre recorda la primera vegada que hi va veure actuar Rubianes i com tres lustres després va ser ell qui va rebre els aplaudiments del públic.

Joan Pera i el seu fill Roger també s'han sumat al comiat del Capitol, al què qualifiquen de "teatre popular", i el Mag Lari assenyala que va ser allà on va començar professionalment la seva carrera.

Jordi Millán, de La Cubana, mostra el seu pesar pel tancament, i l'actriu Meritxell Huertas remarca que l'última funció va ser el dia 12 de març amb "Monòlegs de la vagina", que interpretava, abans de declarar-se l'estat d'alarma per la COVID-19.

Artistes i públic s'han acomiadat per les xarxes i alguns han explicat anècdotes del seu pas pel Club Capitol:

Un altre teatre que plega i que s'afegeix a la llista dels que han tancat darrerament, com la Sala Muntaner i l'Apolo.

ARXIVAT A:
Teatre
Anar al contingut