Barcelona

Tensió en una concentració a les portes del Parlament

RedaccióActualitzat

Acabada la manifestació de la Diada al voltant de plaça Espanya, unes 300 persones s'han dirigit cap al Parlament de Catalunya en resposta a la crida feta a les xarxes socials per encerclar-lo. 

 

Els Mossos han desplegat una vintena de furgonetes a l'entrada principal de l'edifici del Parlament per impedir que els manifestants s'hi acostin.

 

En un moment determinat, un grup de manifestants encaputxats han llançat pots de fum contra els Mossos.

 

 




Els Mossos alerten de la presència d'un grup reduït de persones encaputxades que han fet llançaments d'objectes contra els agents a les portes del Parlament. Segons aquestes fonts, han fet servir material pirotècnic, pedres i aigua amb sabó.

 


També s'ha fet llançament d'algunes de les tanques que s'havien instal·lat per protegir l'edifici:


Els Mossos han fet una crida perquè la resta de manifestants aïllin els violents i han advertit diverses vegades per megafonia que, si no cessen els llançaments, hi haurà actuació policial.

 

Agressió a una periodista

Una periodista de Televisió Espanyola ha estat agredida quan feia una connexió en directe des del Parlament, segons ha denunciat el mitjà públic de comunicació:


 Aquests fets han estat condemnats pel Col·legi de Periodistes, pel Grup de periodistes Ramon Barnils, el Sindicat de Periodistes i els consells professionals de TV3 i Catalunya Ràdio.

Els Mossos han identificat dues persones que, segons fonts policials, arrencaven llambordes per llançar-les contra la línia policial.

Poc abans de les nou del vespre, els Mossos han desallotjat, sense incidents remarcables, el recinte del Parlament.

ARXIVAT A:
Parlament de Catalunya11S
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut