El portaveu d'ERC al Congrés, Joan Tardà
El portaveu d'ERC al Congrés, Joan Tardà
Madrid

Tardà no descarta que el PDC s'integri al grup d'ERC al Congrés i al Senat però considera preferible que es quedi al grup mixt

El portaveu republicà al Congrés, però, considera que és preferible que "hi hagi diferents veus" independentistes al Congrés i al Senat

RedaccióActualitzat

Des d'Esquerra Republicana, no es descarta la possibilitat que els diputats del Partit Demòcrata Català s'integrin en el seu grup, encara que el portaveu al Congrés, Joan Tardà, considera que és preferible que "hi hagi diferents veus" independentistes al Congrés i al Senat.

"No hem rebut encara cap sol·licitud per part del PDC  i si ens arriba, el nostre partit l'estudiarà, però a títol personal sí que puc dir que reglamentàriament és possible que els seus diputats s'integrin en el nostre grup si ho sol·liciten individualment".

No obstant això, Tardà, "dubta", diu, que "això permeti al PDC rebre els diners corresponents al 'mailing' de la campanya electoral". En qualsevol cas, creu preferible que hi hagi diferents veus a les cambres:

"Crec que seria millor que hi continuï havent diverses veus al Congrés, perquè és evident que si hi ha dues forces independentistes que poden parlar, això comporta tenir més presència i és més eficaç".

En la mateixa línia, ha afegit en declaracions a l'agència EFE que és preferible" tenir garantides "una veu de centredreta independentista i una altra d'esquerra i de caràcter republicà", i afirma que si el PDC continua en el Grup Mixt, serien com el "germà gran", perquè disposarien de 8 diputats d'un total de 18 i això els permetria "tenir més visibilitat política".

El portaveu republicà admet que "és veritat que a Madrid tot s'ha girat en contra nostra, i una forma de castigar-nos per la majoria independentista que hi ha al Parlament ha estat deixar-los a ells sense grup propi". Tardà considera que "en aquesta ocasió els ha tocat pagar els plats trencats a ells perquè es troben en una situació de més debilitat" pels resultats electorals obtinguts. Evitant criticar l'estratègia del PDC, el republicà troba legítim que els diputats del PDC es busquin la vida, però "unes vegades s'encerta i d'altres, no".

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut