Imatge de la plaça del Gra de Figueres, amb una persona asseguda en un banc
L'establiment estava situat al centre de Figueres, entre la plaça del Gra i la de l'Escorxador, a prop del mercat (Google Streetview)

Tanca el bar de Figueres multat amb 10.000 euros perquè prohibia l'entrada a dones

L'establiment acumulava altres infraccions menors per irregularitats administratives i el seu lloc l'ocuparà una escola d'idiomes

Redacció/ACNActualitzat

Ha tancat el bar de Figueres que al febrer va rebre una multa de 10.001 euros per no deixar entrar dones al local. L'establiment acumulava altres infraccions menors per irregularitats administratives i, finalment, ha abaixat la persiana després de rebre la sanció.

La Guàrdia Urbana va obrir un expedient al local per una infracció molt greu de discriminació per raó de sexe després de constatar, durant una inspecció, que havien tret el cartell al lavabo de dones i el feien servir de magatzem. Els responsables van justificar que no hi podien entrar.

L'establiment, situat en ple centre de la ciutat --entre la plaça del Gra i la de l'Escorxador--, a prop del mercat, tampoc complia les ordenances municipals de la terrassa. Està previst que en el seu lloc s'hi obri ara una escola d'idiomes, segons fonts municipals.

L'alcalde de Figueres, Jordi Masquef, ha afirmat que "no ens podem permetre que no es respectin els drets i les llibertats de les dones", i ha reivindicat una ciutat "que avanci en la cohesió i el progrés social". 

A principis d'any l'Ajuntament de Figueres va engegar una campanya de control en establiments considerats conflictius i que generen queixes veïnals.

 

ARXIVAT A:
PolicialMasclisme
Anar al contingut