Dos vehicles de la Guàrdia Urbana de Figueres, a la Rambla de la ciutat (@GU_Figueres)
Dos vehicles de la Guàrdia Urbana de Figueres, a la Rambla de la ciutat (@GU_Figueres)

Figueres multa amb 10.000 euros un bar que no deixava entrar dones

L'establiment, multat per una infracció greu per discriminació de sexe, havia tret el lavabo de dones per fer-lo servir de magatzem

Actualitzat

L'Ajuntament de Figueres ha multat amb 10.001 euros un bar que no deixava entrar dones. La policia havia rebut queixes veïnals, però durant la inspecció van descobrir que havien tret el cartell del lavabo de dones i el feien servir de magatzem.

Agents de la policia local ho van comprovar en una inspecció al local i van obrir un expedient per una infracció molt greu de discriminació per raó de sexe.

L'alcalde de la ciutat, Jordi Masquef, ha dit que es tracta d'una multa "exemplar", perquè situacions com aquesta no es repeteixin. 

L'establiment, situat en ple centre de la ciutat --entre la plaça del Gra i la de l'Escorxador--, a prop del mercat, tampoc complia les ordenances municipals de la terrassa.

Fa dos mesos que l'Ajuntament de Figueres ha engegat una campanya de control en establiments conflictius. En aquest temps s'han inspeccionat més d'una desena de locals que generen queixes veïnals, però entre els incompliments que s'han detectat aquest és el més flagrant. 

L'Ajuntament diu que continuarà amb els controls, fins a arribar a una vintena. Masquef afegeix que, en coordinació amb administracions supramunicipals, es comprovarà que els treballadors dels locals tinguin els treballadors assegurats.

ARXIVAT A:
PolicialMasclisme
Anar al contingut