El president de la comissió Pegasus del Parlament Europeu, Jeroen Lenaers, aquest dimarts a Brussel·les

Suspesa la reunió de la comissió Pegasus europea amb el Congrés per falta d'intèrprets

Va quedar pendent la setmana passada i volien fer-la telemàtica entre Brussel·les i Madrid, però la comissió de Defensa del Congrés ha rebutjat fer-la en anglès

RedaccióActualitzat

Aquest dimarts s'havia de fer una reunió telemàtica entre la comissió del Parlament Europeu que investiga l'espionatge amb Pegasus i la comissió de Defensa del Congrés, però no s'ha pogut fer.

El motiu és que no s'han presentat els intèrprets de castellà del Parlament Europeu i després de buscar solucions alternatives, el president de la comissió Pegasus, Jeroen Lenaers, ha decidit suspendre-la:

"Sembla que amb les circumstancies actuals de connexió no som capaços de tenir interpretació de la reunió... Malauradament no tenim traductors nadius de castellà disponibles aquí."


El Congrés no ha acceptat fer la reunió en anglès

Els diputats independentistes catalans al Congrés han proposat fer la reunió telemàtica en anglès, però el president de la comissió de Defensa, José Antonio Bermúdez de Castro, no ho ha acceptat.

Aquests diputats han denunciat que l'Estat no té cap interès a col·laborar i que ja els ha anat bé l'absència d'intèrprets de castellà a Brussel·les.

És el segon cop que se suspèn aquesta trobada: els eurodiputats de la comissió Pegasus ja s'havien de reunir presencialment amb els diputats la setmana passada a Madrid.

Però la reunió es va anul·lar perquè es va allargar el debat de la moció de censura presentada per Vox i, després d'esperar una llarga estona al Congrés, la delegació europea va haver de marxar.


Puigdemont qualifica de "vergonya" la suspensió de la reunió

L'eurodiputat de Junts Carles Puigdemont ha qüestionat els "problemes tècnics" que han impedit la reunió telemàtica, que segons ell no ha vist "en cap moment".

Ho ha dit en una publicació a Twitter, en la qual ha qualificat de "vergonya" la suspensió de la reunió, i ha afegit que els eurodiputats espanyols tampoc no s'han presentat a la reunió:

Ara queda pendent posar una nova data a la reunió telemàtica, o substituir-la per comunicacions escrites amb preguntes adreçades als diputats del Congrés.

Comissió d'investigació sobre l'operació Catalunya al Congrés

D'altra banda, precisament aquest mateix dimarts s'ha constituït al Congrés dels Diputats una comissió d'investigació sobre l'anomenada "operació Catalunya".

És un nou intent d'aclarir la implicació del Ministeri de l'Interior i la cúpula policial durant els governs de Mariano Rajoy en la guerra bruta contra l'independentisme.

ERC vol aprofitar aquesta comissió perquè hi comparegui el mateix Rajoy per donar explicacions i respondre a les preguntes dels diputats.

 

 

ARXIVAT A:
Pegasus
Anar al contingut