Urnes del 9-N
Urnes del 9-N
Barcelona

Suspenen la declaració en la querella per la consulta de la directora d'institut que va denunciar pressions el 9-N

S'atén així la petició dels advocats que van demanar que no se citin testimonis fins que ells hagin declarat com a querellats

RedaccióActualitzat

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya ha suspès la declaració prevista per dilluns d'una testimoni per la consulta del 9-N.

Estava citada a declarar la directora de l'institut IES Pedraforca de l'Hospitalet de Llobregat que va denunciar pressions per haver-se negat a obrir les portes del centre educatiu per a la jornada de votacions.

Els advocats del president Artur Mas, la consellera Irene Rigau i l'exvicepresidenta Joana Ortega van demanar que no se citessin testimonis fins que ells hagin declarat com a querellats. Consideren que, en cas contrari, s'alteraria l'ordre legal d'aquest procediment.

A més, els advocats van denunciar que la compareixença era electoralista perquè la directora forma part de la llista de Ciutadans per a les eleccions del 27-S.

El TSJC no dóna la raó als advocats, sinó que ha presentat el cas a la fiscalia i les acusacions perquè es pronunciïn sobre les al·legacions de la defensa. Tot i així, el més provable és que, si declarar, ho acabi fent després de les eleccions.

 

Anar al contingut