Un usuari a punt d'obrir l'aplicació de Spotify al mòbil
Els quatre plans de subscripció de Spotify s'han encarit

Spotify fa la tercera retallada de personal en un any: acomiadarà 1.500 persones més

El gegant suec de la distribució ha obtingut beneficis i ha crescut en usuaris, però argumenta que ha d'aprimar l'estructura de costos per ser més eficient

Spotify acomiadarà unes 1.500 persones, el 17% de la seva plantilla a tot el món, per reduir costos. 

Aquest any ja ha estat retallant llocs de treball, però ara assegura que ha d'anar més enllà. Els 1.500 acomiadaments se sumen als 600 que el gegant suec ja va fer al gener i als 200 del juny.

El conseller delegat de l'empresa, Daniel Ek, ho justifica per l'encariment dels preus i dels tipus d'interès, tot i que la companyia ha obtingut beneficis després d'apujar les tarifes.


El gegant suec torna als beneficis i té més usuaris

Concretament, va guanyar 65 milions d'euros en el tercer trimestre, davant de les pèrdues de 166 milions registrades en el mateix període de l'any anterior.

Spotify té 600 milions d'usuaris a tot el món i ha crescut els últims mesos. A finals del 2020 tenia 345 milions d'usuaris i té l'objectiu d'arribar a 1.000 milions d'usuaris el 2030. 

En una carta als empleats, el conseller delegat de Spotify, Daniel Ek, ha explicat que l'empresa va contractar més el 2020 i el 2021 a causa del menor cost del capital i, tot i que la seva producció ha augmentat, gran part d'això estava vinculat a tenir més recursos i que l'estructura de costos de la companyia "segueix sent massa gran".

"Hem estat més productius però menys eficients i necessitem totes dues coses", ha dit Ek, que també ha revelat que van estar debatent la possibilitat de fer reduccions més petites i esglaonades al llarg del 2024 i 2025. Finalment, però, han optat per fer la tisorada tota de cop

I és que Spotify ha invertit més de 1.000 milions de dòlars per augmentar el seu negoci de pòdcasts, registrar celebritats com Kim Kardashian, el príncep Harry i Meghan Markle i ampliar la seva presència al mercat a la majoria de països del món. 


Altres tecnològiques també retallen

Després d'una sèrie de retallades de llocs de treball a principis d'any per part de diverses empreses tecnològiques, ara algunes han començat a reduir la seva plantilla de nou, amb anuncis que van des d'Amazon fins a LinkedIn, propietat de Microsoft. 

 

ARXIVAT A:
AturTecnologia
Anar al contingut